Велинград - online - Тони Димитрова ще пее за деня за Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тони Димитрова ще пее за деня за Велинград
Публикувано 2010-06-15 09:08:19 от темпо

Община Велинград е готова с програмата за тазгодишните Празници на културата. Те ще започнат на 2 и ще завършат на 11 юни, като на 3 юли ще бъдат тържествата за деня на Велинград и за една година от обявяването на града за “СПА столица на Балканите”. Звездата на концерта на 3 юли ще е певицата Тони Димитрова.

Новото в афиша на Празниците на културата тази година е Първият международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика “Дъга над Клептуза”. Организаторите Община Велинград, ОДК, Музикална школа “Звънче”, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите си поставят за цел да насърчат младите таланти и да утвърждават Велинград като фестивален център. на сцената на читалище “Св.св. Кирил и Методий” в кв. Чепино ще чуем изпълнители на възраст от 7 до 25 години, които ще оценява жури с председател Етиен Леви. Гала-концертът на най-добрите ще закрите Празниците вечерта на 11 юли на площад “Николай Гяуров”.
В програмата на Празниците на културата са включени две вечери с участието на духови оркестри от Велинград, Ботевград и Монтана на 2 и 3 юли. На театралната сцена в ОНЧ “Отец Паисий” свои постановки ще покажат самодейните театри от Карлово, Козлодуй и Каварна. Вечерта на 7 юли е посветена на фолклора и в нея ще се включат местите състави от Чепино, Каменица, Драгиново и Сърница плюс гостите от Аполония - Гърция и Калараш - Румъния. Ще бъдат представени две нови книги: “Последните 20 години в община Велинград” на Никола Делиев и стихосберката “Романтишка в залеза” на Пейо Пеев. В галерията и музея ще гостуват Рени Бакърджиева с експозицията “Картини и вода”, Регионален исторически музей - Пазарджик с гостуващата археологическа изложба “Градът на птиците” и шкорите към Общинския детски комплекс. Клуб за спортни танци “Импулс” и неговите приятели ще танцуват за велинградчани и гостите на курорта на 8 юли. На сцената на площад “Н. Гяуров” ще изнесат концерти Дани и Мариела от “Стар Академи” на 5 юли и Есил Дюран на 10 юли. за концерт на 6 юли се готвят състави от пенсионерските клубове и техни гости. В рамките на празничните дни е предвидена и прожекция на наградени филми от Филмовия фестивал на културното наследство, проведен през месец май в София.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води