Велинград - online - Областният управител изненадан: Само на 37 км от СПА столицата село стои без вод 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Областният управител изненадан: Само на 37 км от СПА столицата село стои без вод
Публикувано 2010-06-15 09:25:01 от темпо

Деветата си поред изнесена приемна областният управител д-р Дончо Баксанов проведе на 10 юни във Велинград. С него пожелаха да разговарят десетина жители на Велинград и Драгиново, предимно по лични имотни казуси. По време на приемната свои проблеми пред областния управител поставиха кметът на Сърница Мехмед Карамолла и кметът на Враненци Мохамедали Фарук.

Кметът на Сърница е настоял да бъдат направени довършителните работи по пътя Велинград - Сърница, който бе сериозно разрушен от водната стихия през лятото на 2005 г. Миналото лято, около парламентарните избори, ремонтните дейности най-после се ускориха и напреднаха, но все още има какво да се довършва. На пресконференцията си след края на приемната д-р Баксанов обяви, че тази година държавната хазна няма да може да отпусне пари за необходимите довършителни дейности в участъка Велинград - Сърница. Областният управител е поел ангажимент да съдейства за осигуряване на средства по европейски програми.
Друг проблем, поставен от кмета на Сърница, е за охраната на язовир “Доспат” от бракониери. С това ще се заеме държавната структура “Рибарство и аквакултури”, като областният управител ще настоява за строги предпазни мерки.
Д-р Баксанов сподели, че е бил много изненадан да чуе от кмета на Враненци, че в селото няма вода, а 80 негови жители нямат ВиК инсталации. Само на 37 километра от СПА столицата Велинград, а да няма вода, удиви се областният управител. Водата, която пият във Враненци, никога не била изследвана от нито една институция и затова д-р Баксанов ще разговаря с РИОКОЗ - Пазарджик да бъдат направени замервания. След анализ на резултатите ще се реши и какви мерки трябва да се предприемат.
На въпрос на в. “Темпо” дали общините в Пазарджишка област вече затягат коланите в очакване на намалените субсидии от държавния бюджет или изчакват със съкращенията на щатове и разходи, г-н Баксанов отговори, че повечето общини за момента са в период на изчакване. Най-застрашени от намаляването на държавните пари са малките общини - като пример той посочи Ракитово и Стрелча. Повечето общини са започнали някакви профилактични мерки срещу кризата, но те не са драстични. За сравнение: Областната управа плаща само ток, вода, телефон и бензин, като разходите на километър са намалени 4 пъти, уточни д-р Баксанов. Правителството не е за драстично орязване на щатове, а общините и кметствата да помислят за сериозно съкращаване на разходите, препоръча областният управител.
Той не се ангажира с мнение по темата за заемите, които общините Велинград и Ракитово обмислят да теглят в момент на криза. Това е приротет на кметовете и особено на Общинските съвети - те трябва точно да преценят за какво им е нужен кредит и какъв ще е ефектът от него.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай