Велинград - online - Още една чаша студена вода за “Стройком” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Още една чаша студена вода за “Стройком”
Публикувано 2010-06-15 09:26:59 от темпо

Недвижимото имущество на “Стройком” отива в “Спортни имоти и пазари”, с продажба на движимото ще плащат заплати
Работниците от “Стройком”, които вече месеци чакат за заплати, изпиха още една чаша студена вода на извънредната сесия на 8 юли. Тя бе насрочена специално, за да вземе решение за бъдещето на останалата без дейност общинската фирма и за изплащането на натрупаните задължения към персонала.
Единствената новина обаче бе, че гласуването на тези решения, които Общинският съвет отлага вече близо година, отново бе прехвърлено за следваща дата.
На извънредната сесия се събраха 21 съветници, пред които председателят Мустафа Джамбаз обяви, че се налага ново заседание - вероятно на 15 юни. Проведени са заседания на председателите на политическите групи в Общинския съвет и на Оперативното бюро. Разгледани са становища на юристите на Общинския съвет и Общинска администрация. Оформило се е предложение недвижимото имущество на “Стройком” ЕООД да бъде прехвърлено на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. Движимото имущество пък ще бъде обявено за продан, за да могат да се изплатят натрупаните задължения за заплати на персонала.
Пречка за гласуване на решенията се оказа липсата на точна информация за недвижимото имущество на “Стройком” и бе даден срок на управителя Борис Станудин да предостави официална справка до понеделник, 14 юни. Заместник-кметът Валентина Цветанова определи като “безпрецедентно” това, че управителят не е в състояние да даде балансовите стойности на имотите на търговското дружество. Тя обяви, че общинското ръководство е на разположение, за да се стартира най-после процедурата за решаване на мъчителния проблем на “Стройком”. Г-н Станудин отговори, че справката е поискана от него в 16.30 часа предишния ден и затова не е било възможно да се изготви за извънредната сесия.
Хората от “Стройком” за пореден път напуснаха залата крайно разочаровани. А дали това е последната порция студена вода или ще им сервират още - ще покаже работата на Общинския съвет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола