Велинград - online - Кметът предлага Димо Тонев за почетен гражданин на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: Кметът предлага Димо Тонев за почетен гражданин на Велинград
Публикувано 2010-06-21 22:36:12 от темпо

На сесията на 24 юни ще бъде разгледано предложението на кмета Иван Лебанов за удостояване със званието “Почетен гражданин на Велинград” на волейболиста Димо Тонев.
Димо Тонев е роден през 1964 г. във Велинград. В периода 1971-79 г. започва активно да се занимава със спорт, но не с волейбол, който ще му донесе най-големите успехи, а с плуване и ски-бягане.
Има късмета да попадне при добри треньори, създали много шампиони - Антон Митров по плуване и Георги Стамболов по ски-бягане. От СОУ “Кирил и Методий” във Велинград продължава в Спортното училище “Васил Левски” в Пазарджик. След това отбива редовна военна служба в ЦСКА - София, завършва висше образование в Националната спортна академия.
От 1984 до 1989 г. се състезава за “Левски Спартак” София. Многократен шампион на България и носител на Купата по волейбол. След 1989 до 1998 г. играе за италианските отбори “Петрарка Падуа”, “Сислей Тревизо”, “Волей Прато”, “Палаволо” Катания, “Олимпиакос” и “Панатинайкос” Гърция, “Галатасарай” Турция.
С българския национален отбор по волейбол участва в много европейски и световни първенства. На световното първенство в Париж през 1986 г. българският тим с участието на Димо Тонев печели трето място. През 1990 г. в Рио де Жанейро нашите стават пети, а Димо Тонев е обявен за най-добър блокировач в света. Нашият съгражданин участва в олимпиадата в Сеул през 1988 г., а на олимпиадата в Атланта през 1996 г. носи българския трибагреник начело.
В момента Димо Тонев се занимава с туризъм, собственик е на хотел и вилно селище “Свети Георги” в Боровец.
Като спортист, прославил името на България в световния волейбол, Димо Тонев безспорно отдавна е спечелил любовта и уважението на всички българи, обичащи този спорт, а званието “Почетен гражданин на Велинград” ще е заслужено признание към един голям спортист от неговите съграждани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води