Велинград - online - В петък идва WRC, води Льоб, Райконен и компания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В петък идва WRC, води Льоб, Райконен и компания
Публикувано 2010-07-05 21:22:54 от темпо

Анонсираният много отдавна от вестник “Темпо” кръг от световния рали шампионат (WRC) стартира в петък, 9 юли. Състезателните автомобили ще потеглят от град Долна баня точно в 8.00, като през първия ден ще преминат през 4 състезателни отсечки. Общата дължина на трасето е 1150 километaра, от които 350 състезателни. Около 50 екипажа ще се включат в надпреварата, като половината от тях ще бъдат чужденци.

Световният рали шампионат, който се радва на огромна популярност в цял свят, за първи път ще се проведе на територията на България, като успоредно с него ще тече и най-авторитетното за нашата родина рали - “България”. Сред екипажите, които ще вземат участие в атрактивните гонки, личат имената на най-известните рали пилоти в цял свят. Българските фенове на този спорт ще могат да видят на живо уменията в бързите скорости на 6-кратния световен шампион и лидер във временното класиране на WRC Себастиан Льоб със Ситроен С4, Дани Сордо също със Ситроен С4, Мико Хирвонен и Яри Мати Латвала и двамата с Форд Фокус, Петер Солберг и Себастиан Ожие и двамата със Ситроен С4, Хенинг Солберг с Форд Фиеста Супер 2000 и, разбира се, бившия световен шампион от Формула 1, който тази година за първи път се състезава за WRC, Кими Райконен със Ситроен С4. В световния рали шампионат се състезава и български екипаж. Става въпрос за Тодор Славов и Добромир Филипов с Рено Клио R3 в по-ниския клас А-7.
Както споменахме вече в няколко броя, състезателите от рали “България” и WRC ще преминат през Велинград в петък и в събота, като градът ще бъде преходна зона между състезателните етапи. Мястото, отредено за дозареждане на автомобилите, ще бъде на паркинга, който се намира между бензиностанция Аванти и кафе WRC. Там колите ще спират за дозареждане с гориво, а при благоприятно стечение на обстоятелствата феновете ще могат и да се снимат със светилата в този спорт. Въпреки алармирането за незадоволителното състояние на асфалтовата настилка на тази зона обаче, до този момент не са взети никакви мерки за нейното ремонтиране.
Велинградският автомобилен ас Турал Метков също ще вземе участие в ралито. Пилотът, който преди две седмици стана първи на рали “Сърбия”в клас N 3 (до 2000 куб. см.), се подготвя усилено за изпитанието. Автомобилът, с който той се състезава - “Пежо 206 RC” бе подложен на цялостна ревизия. Състоянието му е добро, като в началото на седмицата бе доставен и отстранен и последният проблем - изпусналият амортисьор по време на ралито в Сърбия. Специално за това състезание освен с традиционните “Пирели” Метков ще кара и с нов комплект гуми – “БФ гуудридж”. Метков ще бъде и с друг навигатор – Теодора Папазова, като очакванията и на двамата са за преследване на първото място в класа.
Темпо

Програма по дни и отсечки:
9 юли, петък:
1 етап: Добра вода - Превала
2 етап: Куртово - Сестримо
3 етап: Добра вода - Превала
4 етап: Куртово - Сестримо
10 юли, събота:
1 етап: Сестримо - Белмекен
2 етап: Пещера - Добра вода
3 етап: Церово - Мухово
4 етап: Сестримо - Белмекен
5 етап: Пещера - Добра вода
6 етап: Церово - Мухово
11 юли, неделя:
1 етап: Мухово - Церово
2 етап: Славовица - Нови хан
3 етап: Мухово - Церово
4 етап, финал: Славовица - Нови хан

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола