Велинград - online - Тони Димитрова: Обезверих се! Българските радиа трябва да подкрепят българските 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тони Димитрова: Обезверих се! Българските радиа трябва да подкрепят българските
Публикувано 2010-07-05 22:39:26 от темпо

С думите “Така съм винаги преди концерт!” Тони Димитрова показва треперещите си ръце час преди да излезе да пее пред множеството хора, събрали се на площад “Н. Гяуров” вечерта на 3 юли - много от тях дошли специално заради обичаната певица и нейните песни. Разговаряме “на крак”, зад сцената, на която тече откриването на Празниците на културата. Тони Димитрова е като песните си - непринудена, откровена до болка, земна, изключително непосредствена, бликаща от емоции. В сравнение с много “звезди”, тя е истинска.

- Как ви се отразява кризата?
- Отразява се на живота на всички. Аз съм част от тези хора, за които пея. Сега няма чак толкова работа, но каквото за всички, това и за нас. Ако мога поне за час да усмихна тези хора, аз съм щастлива.
- Ще изпеете ли “Ах, морето” тук, насред планината?
- Без “Ах, морето” не минава нито един мой концерт, така ще е до пенсия. Пяла съм я в България, Гърция, Сърбия, САЩ, Албания, Кипър, Чехия. Ако не беше “Ах, морето”, нямаше да видя Австралия. Обиколих света с тази песен.
- Наскоро имаше голям благотворителен концерт за Гого от “Тоника” и това пак постави въпроса не трябва ли държавата да има по-голям ангажимент в такива случаи?
- Ще отговоря като лаик: държавата трябва да помага много повече. За жалост в България има много болни хора и на всички трябва да се помогне. Според мен трябва да има специален фонд, който да се подкрепя от държавата, а българите да пращат по някой лев, но контролът да бъде ужасно строг. Най-лесно е да се каже “Вземете от олигарсите” - те трябва по-често от обикновените българи да развързват кесиите.
- Да очакваме ли нов албум?
- В момента събирам песни. Последният ми албум “Обещание” от 2007 г. има голям успех. Сега избирам песните бавно, рядко намирам такива, които да ми ускорят пулса, а не искам да работя в името на бройката. Ще призная - обезверих се. Бях най-голямата оптимистка. Не крада чужди идеи, правя български песни с български композитори и български поети (не ползвам “текстописци”, за мен това е забранена дума). Но не съм любимка на музикалните редактори в радиата и телевизиите. Получава се омагьосан кръг: плащам всичко по песните, а когато дойде време, трябва да си платя и за излъчването им в ефир. Българските радиа трябва да подкрепят българските изпълнители! Влагам толкова любов, толкова труд, не пея на плейбек - това ли заслужавам? Обезверих се! У нас се лансират няколко души, които дори нямат участия, хората не ги канят. Но в България има толкова объркани неща!
- Шанс ли ще е за българските изпълнители, ако “възкръсне” “Златният Орфей” или се направи подобен фестивал?
- Аз нямам история със “Златният Орфей”. Стоя зад фестивала “Бургас и морето”, но някъде да сте чули тези песни - радиата не ги пускат. Стана ми много тъжно, когато гледах репортажа за “Златният Орфей”. Имаме страхотни певци, но не знам как би могло да се получи. Последното издание на фестивала беше олекнало като визия - изпълнения на плейбек, Вили Казасян го няма, скандали за пари, които го компрометираха. “Златният Орфей” си е изпял песента в този вид до 1999 г., не го виждам в НДК. Трябва друг фестивал за българска песен - не само в Бургас, а и в Плевен, където имаха хубавата идея за фестивал в памет на Емил Димитров, в Пловдив, в други градове.
- Пеете ли с удоволствие?
- Обичам си работата! Днес съм тук, после във Варна, Поморие, София. Не се оплаквам!
- Преди години идвахте във Велинград и на почивка, да ви чакаме ли отново?
- Идвах на почивка във Велинград, бях много бременна и още помня как точно тук се сблъсках с големи заглавия в жълтите вестници, че се готви покушение срещу живота ми. Но тук винаги е прекрасно! Ще дойда пак, приятелите Мишо и Галя все ме канят, а аз искам да се разходя с дъщеря ми по главната улица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води