Велинград - online - Димо Тонев: Малко съм изненадан, че ставам почетен гражданин точно сега 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Димо Тонев: Малко съм изненадан, че ставам почетен гражданин точно сега
Публикувано 2010-07-05 22:51:05 от темпо


Минути след като получи званието “Почетен гражданин на Велинград”, Димо Тонев отговори на въпросите на местните медии. В момента на разговора течеше волейболната среща от Световната лига България - Холандия, за която обявеният за най-добър блокировач в света прогнозира победа за нашите с 3:1.
- Изненадан ли сте от отличието?
- Честно казано, малко съм изненадан, че става точно сега. Приемам званието като особена чест и гордост. Аз съм почетен гражданин на други градове в България и чужбина, но досега не бях на родния си град. Където и да съм бил, навсякъде съм казвал, че съм роден във Велинград. Надявам се, че по света знаят, макар и малко, за Велинград и благодарение на мен.
- Какво ви е дал Велинград?
- В родното си място учиш и се възпитаваш. Във Велинград съм срещнал много добри и работливи хора. Градът ми дал среда и спортно възпитание. Винаги с удоволствие си идвам. През последната година идването ми бе и по повод смъртта на баща ми, но всичко в живота е предначертано.
- Останаха ли ви приятели тук?
- Да, 5-6 човека, с които често се виждаме и чуваме. Излязох от Велинград много рано, бях на 15 години, когато отидох в спортно училище.
- Какви са прогнозите ви за двете големи спортни събития, които следим в момента - Световното първенство по футбол в ЮАР и битката за класиране в Световната лига по волейбол?
- Не зная кой ще стане световен шампион по футбол, най-големите специалисти се издъниха. Тези, на които симпатизирах - Италия и Бразилия, вече не са сред претендентите. Все по-симпатични ми стават немците, макар че като народ те са далеч от южняци като нас. При тях има ред, дисциплина, всеки знае точно за какво е отишъл, няма да чуете за издънки и от тази гледна точка им симпатизирам. Световното първенство в тази криза е и отдушник, дава шанс на всички народи по света да гледат футбол и за час и половина да се отърсят от проблемите на бита и ежедневието.
Във волейбола в момента имаме мъжки и женски отбори с много големи възможности. Раждат се много талантливи момчета и момичета - въпреки че спортните училища са закрити, че няма спортна база, че липсват зали. При жените имаме силно поколение, което след 2-3 години ще жъне големи успехи. Дали ще се класираме за финалите на Лигата? Можем да станем първи, можем да станем и шести. Нашият волейболен отбор е силен и с това, че никой на знае кога как ще играе и не позволява да се правят прогнози.
(Използвани са въпроси и на други медии)

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай