Велинград - online - Най-високият велинградчанин и легендарен рокаджия на празника 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Най-високият велинградчанин и легендарен рокаджия на празника
Публикувано 2010-07-05 23:17:14 от темпо

В паузата между два мача от Световното първенство по футбол вечерта на 3 юли Велинград отбеляза своя празник и началото на тазгодишните Празници на културата.
Въпреки лошото време, още от петък вечерта с дефиле и концерти духовите оркестри и мажоретни състави на Велинград, Ботевград и Монтана “подгряха” велинградчани и гостите на курорта за предстоящия празник. Сутринта на 3 юли гостите от Ботевград и Монтана свириха и танцуваха пред читалище “Отец Паисий” и отново създадоха празнично настроение сред хората.

В съботната вечер, точно по време на волейболната среща България - Холандия, на тържествена сесия на Общинския съвет в присъствието на едва 19 съветници председателят Мустафа Джамбаз връчи на Димо Тонев плакета и званието “Почетен гражданин на Велинград”. Известният волейболист благодари на родния си град, пожелавайки да стане и европейска и световна СПА столица и винаги да бъде добро място за живеене (интервю с Димо Тонев на стр. 3). Поздрав към големия спортист отправи фолклорният ансамбъл “Здравче-венче”.
Пред общината бяха изпълнени химните на България, ЕС и Велинград, а на пилоните се издигнаха трите знамена. Празничното дефиле, предвождано от “Мис СПА Велинград 2010” Любомира Даскалова, се отправи към площад “Николай Гяуров”. На сцената първи застанаха официалните гости, сред които заместник-председателят на Народното събрание Георги Пирински, депутатът от ГЕРБ Ангел Даскалов, заместник-министърът на културата Митко Тодоров, областният управител Дончо Баксанов и неговата заместничка Ваня Минкова, делегация от Турция. Двамата най-висши държавници - президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов изпратиха поздравителни писма до велинградчани. Същото сториха председателката на СБУ Янка Тачева и кметът на Бяла Слатина. Кметът Иван Лебанов честити званието “Почетен гражданин на Велинград” на Димо Тонев и под аплодисментите на хората му подари картина от местния художник Атанас Фурнаджиев с пейзаж от Велинград.
Децата от музикална школа “Звънче”, вокална група “Караоке” и Клуб за спортни танци “Импулс” дадоха начало на големия концерт за празника на града. Последваха ги самодейците от фолклорния ансамбъл “Чепино”, а след това на сцената запя Тони Димитрова, увличайки публиката да запее с нея “Ах, морето”, “Бургаски вечери” и още много от познатите и любими хитове.
Сред хорското множество на площада концерта с внимание слушаше и легендарният вокалист на легендарната група “Юрая Хийп” Джон Лоутън (виж стр. 4). Красивата заря, подготвена от “Виктория Фойерверкс”, озари нощното небе над Велинград и сложи заключителната точка на празника.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола