Велинград - online - Театрална сцена’2010 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Театрална сцена’2010
Публикувано 2010-07-13 08:31:52 от темпо

Вече 10 години, по традиция всяко лято в рамките на Празниците на културата , във Велинград гостуват самодейни театри от страната. Гостите и жителите на града имаха удоволствието да гледат различни постановки по произведения на наши и чужди автори. Театралната сцена отново беше факт благодарение на творческите контакти на читалище “Отец Паисий 1893” и финансовата подкрепа на Община Велинград.

Завесата се отвори още на 4 юли с постановката на театър “Елена Снежина” при читалище “Васил Левски” – град Карлово. Пиесата на Чехов “Юбилей”, с която се представи карловският театър, беше посветена на 150-годишнината от рождението му. Неин режисьор е Съби Събев.
В два поредни дни в края на празниците се представиха самодейните колективи на Козлодуй и Каварна. Иначе хора със сериозни професии, актьорите от Дома на енергетика в Козлодуй показаха и завидно актьорско майсторство. На 9 юли те зарадваха публиката с най-новата си пиеса “Кръстопът под наем” от Орлин Дяков, постановка на режисьора от бургаския театър Бойко Илиев.
Приятелите ни от морската столица на рока – Каварна бяха заложили тази година на Стефан Цанев. Самодейците от театър “Гочо Гочев” при читалище „Съгласие” - Каварна представиха пиесата “Животът - това са две жени” (на снимката), която авторът е посветил на съпругата си. Режисьор на постановката е небезизвестният Димитър Еленов от Народния театър “Иван Вазов”
Актьорите от гостуващите състави за пореден път споделиха задоволството си от посрещането им на велинградска сцена – от препълнените салони, компетентната и благодарна публика.
Традициите са живи, когато някой има добрата воля да ги съхранява и продължава. След края на тазгодишните празници на Велинград нека благодарим на Общината и да си пожелаем тя все така да полага усилия и дори с по-ограничени средства, да отделя дължимото на културата. Защото освен от хляб, хората имат непрестанна нужда и от духовност.
Весела Цинцева, НЧ “Отец Паисий 1893”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола