Велинград - online - Ракитовски дан за пещерното дело 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитовски дан за пещерното дело
Публикувано 2010-07-13 08:56:05 от темпо

Юбилейните 80 години пещерно дело в България бяха отбелязани на 6 юли в ритуалната зала на община Ракитово, където бе подредена изложба и направена презентация, припомняща ракитовския дан в това начинание.

След интересното експозе на председателя на сдружение “Суткя” Свилен Топчиев думата взе д-р Петър Берон, който дълбокомислено заключи, че “Полето ражда тикви, а планината хора”, защото планинците са тези, които обичат и съхраняват природата. Д-р Берон не пропусна да спомене любимите си “бубулечки”, като отбеляза, че в пещерата “Лепеница” има животински екземпляри, които не се срещат никъде другаде - включително откритата от него стоножка, в чието име присъства “Лепеница”. Ораторът поздрави родопчани, че въпреки “избухването на демокрацията” и повсеместното занемаряване на исторически и природни обекти, са опазили своите 4 пещери. Д-р Петър Берон се надява в чест на юбилейните 80 години да се осъществи замисленият конгрес-събор на 36-те клуба на пещерняците и те да се съберат на Чукурска поляна.
На тържеството присъстваха изпълнителният заместник-председател на Блъгарската федерация по спелеология Алексей Жалов и Константин Стоичков, които проведоха в Ракитово 7-дневен обучителен курс за пещерняци.
От сдружение “Суткя” раздадоха дипляни за дейността на пещерното дружество в Ракитово - първият клон на първото българско пещерно дружество и закачиха паметни значки на всички присъстващи.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай