Велинград - online - WRС профуча през Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

WRС профуча през Велинград
Публикувано 2010-07-13 09:32:22 от темпо

Льоб, Сордо, П. Солберг, Райконен, Ожие, Хирвонен, Латвала, Андерсън, Туран, Уилсън, Л. Солберг - 11-те пилоти, участвали в провелия се за първи път в България кръг от Световната купа WRС, профучаха през Велинград на 9 и 10 юли. Велинградчани се порадваха на световните звезди сутринта в петък, когато до автомобилния сервиз на нашия пилот Турал Метков бе организиран пункт за зареждане на автомобилите със специално гориво с цена 5 евро за литър.

Там още в 10 часа най-нетърпеливите фенове вече очакваха да зърнат класните автомобили и техните екипажи и коментираха пълните с вода дупки по асфалта, с които посрещнахме елита сред пилотите от WRС. Състезателите не само спряха за претегляне и зареждане на автомобилите, но мнозина от тях излязоха от колите, за да приветстват публиката. С най-много аплодисменти бяха посрещнати Кими Райконен и Солберг, които обърнаха специално внимание на феновете. Интерес предизвикаха и състезателните модели на Ситроен, Пежо и Форд, които участваха в надпреварата.
Колите от WRС преминаха транзит през Велинград още веднъж в петък и в събота, преди тежките етапи Белмекен - Сестримо. Движението не бе спряно, а полицията контролираше реда. Следобед на 9 юли на косъм се размина сблъсък на един от екипажи с такси, което правеше десен завой на неохраняемото кръстовище при халите, без да отчете мощта и бързината на задаващия се състезателен автомобил. Много велинградчани излязоха да видят участниците във WRС по ул. “Юндола” и в района на Куртово и Белмекен.
Шесткратният световен шампион Себастиан Льоб завърши като победител в първото българско рали от шампионата на планетата. Французинът със Ситроен С4 победи след три дни, 13 скоростни етапа и 324 състезателни километра с време от 3.02:39.2 часа. Льоб финишира с 29.5 секунди преднина пред съотборника си Даниел Сордо (Испания), и на 36.3 секунди Петер Солберг (Норвегия), също със Ситроен С4. Себастиан Ожие от Франция (Ситроен С4) остана четвърти, на 1:55 минути, следван от Мико Хирвонен (Финландия) с Форд и Яри-Мати Латвала (Финландия) с Форд.
Успешно участие в рали “България” записа велинградчанинът Турал Метков с Пежо 206 RC, който спечели първото място в клас N3. Пилотът кара равномерно по време на всичките отсечки и на финала победи втория от класа с цели 11 минути преднина. В генералното класиране от всички български екипажи, които караха на рали “България”, Метков с навигатор Теодора Папазова се класираха на 4-то място (в това класиране не влизат чуждите екипажи, които караха за WRC).
В края на третия ден варненският екипаж Тодор Славов-Добромир Филипов с Рено Клио завършиха на 16-то място, което е най-доброто класиране на български екипаж в кръг от световното първенство по рали.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай