Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.07.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.07.10
Публикувано 2010-07-13 09:36:31 от темпо

ПРОКУРОР Приключи обявеният от Висшия съдебен съвет (ВСС) конкурс за адиминистративен ръководител на Районна прокуратура - Велинград. С пълно единодушие от 23 гласа “за” ВСС определи за районен прокурор Елена Малинова, която досега изпълняваше временно длъжността. Другият кандидат за поста бе прокурор Асен Палавеев.


БЮДЖЕТ С решение от 8 юли Административен съд - Пазарджик отмени промените в общинския бюджет, извършени от Общинския съвет с решение от февруари 2010 г. Въпросното решение на съветниците е оспорено от областния управител. Според съда не са представени доказателства за проведено обществено обсъждане по промените. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

ХРАНИ От 19 до 30 юли Българският червен кръст ще раздава първия транш с хранителни стоки за социално слаби хора. Те са осигурени от запасите на ЕС и са предназначени за хора, получавали енергийни помощи в периода 2009-2010 г. Хранителният пакет ще включва 6 кг ориз, 1 кг захар, 1 кг спагети, 1.200 кг макаронени изделия, 0.400 кг бисквити. Помощите ще се раздават във временен пункт във Велинград.

СТОЛЕТИЕ На 6 юли велинградчанката Цветана Стоева Стоева навърши 100 години. Кметът Иван Лебанов е изпратил поздравителен адрес до столетничката.

ПОЛИОМИЕЛИТ 1200 деца в област Пазарджик, предимно от ромската общност, нямат лични лекари и не са обхванати от задължителната имунизация срещу полиомиелит, съобщиха от Областната управа. Даден е 10-дневен срок с помощта и на ромски медиатори тези деца да бъдат издирени и да започне ваксинирането им.

ФИЛМИ Тази седмица всеки ден от 17 часа в Художествената галерия ще бъдат излъчвани филми, номинирани на фестивала “На източния бряг”, който е част от програмата на борсата “Културен туризъм” във Велико Търново. Ще можем да видим и да си “сверим часовника” с филми за Сапарева баня, поморие, Шумен, Централния Балкан. Ще бъдат показани и лентите за Смолян и Царево от поредицата “Джон Лоутън представя”.

ДРАГИНОВО Вечерта на 10 юли в Драгиново бе проведен митинг на мюсюлмани против съдебното решение, с което Недим Генджев бе утвърден на поста главен мюфтия. Протестиращите се обявиха в защита на досегашния духовен водач на вероизповеданието Мустафа Хаджи, който е родом от Драгиново.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай