Велинград - online - Факелът на Световния пробег на хармонията горя във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Факелът на Световния пробег на хармонията горя във Велинград
Публикувано 2010-07-19 21:23:16 от Темпо

Всеки човек може да промени света, да допринесе с нещо уникално, като започне от себе си. Това е веруюто на капитан Ренер и на водените от него 10 участници в Световния пробег на хармонията. Международната щафета, чийто основател преди близо 30 години е индийският духовен учител Шри Чинмой, премина на 15 юли през Велинград.
Така нашият град стана една от стотиците спирки, през които тази година щафетата прекосява континента, тръгвайки през февруари от ирландската столица Дъблин до руската столица Москва, където през септември ще финишира.
Факелът, който бегачите донесоха във Велинград, носи пожелание за приятелство и разбирателство, за любов и хармония между хората. Той бе посрещнат на входа на Велинград откъм Юндола, а в пренасянето му до центъра на града се включиха деца от местните спортни клубове. На площада участниците в Световния пробег на хармонията бяха посрещнати от четиримата заместник-кметове на общината, спортисти, група възпитаници на ЦДГ “Радост” и ученическия спортен клуб “Искри” към СОУ “В. Левски” и много хора, проявили интерес към първата по рода си такава проява във Велинград.
Съпричастността на общинското ръководство към мисията на Световния пробег на хармонията изрази зам.-кметът Валентина Цветанова. Капитан Ренер й връчи факела с думите, че чрез този факел милиони хора по света са предали своето пожелание за мир и хармония. От името на кмета Иван Лебанов г-жа Цветанова прие от г-н Ренар наградата “Факлоносец”.
Гостите по свой начин казаха “Благодаря” на домакините от Велинград, като изпяха официалния химн на Световния пробег на хармонията. И въпреки извинението, че се занимават с бягане, а не с пеене, впечатлиха публиката с чудесните си певчески умения. Като поздрав към участниците в пробега прозвучаха изпълненията на ансамбъла за изворен фолклор от Драгиново, Клуб за спортни танци “Импулс” и вокална група “Караоке”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България