Велинград - online - Армъните се събраха на Балканска среща 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Армъните се събраха на Балканска среща
Публикувано 2010-07-19 21:36:46 от Темпо

Тазгодишната Балканска среща на армъните се проведе на 10 и 11 юли в местността “Пониква” до град Кочани, Македония. Във фестивала под наслов “За Петровден сите на планина” си дадоха среща армъни от Румъния, България, Гърция, Албания и Македония. Сред тях бяха и армъни от Велинград и Ракитово от “групата на Чоли”, както всички наричат певците и танцьорите от “Кънтику Носту”.

Организатор на Балканската среща на армъните този път беше група “Грамотеань” от Скопие. Вечерта на 10 юли се е провела конференция, посветена на армънската култура, която продължила и след полунощ. В нея са участвали най-изявената армънска поетеса Вангя Стериу, поетът от Скопие Зико Наков, Василий Шоймару от Молдова, който е поет, изследовател и енциклопедист.
Дефилето на участващите автентични фолклорни ансамбли се е провело на 11 юли и в него “Кънтику Носту” се включила с изпълнение на 5 армънски песни. На финала на дефилето два часа се люля три ката хоро, разказа ръководителят на нашата армънска група Никола Янев-Чоли.
Сред най-интересните изпълнения на Балканската среща на армъните са били тези на група “Грамот”, запазила автентичното армънско акапелно пеене. Наред с традицията младежи от 14 до 20 години са изпълнили рап парчета на армънски и съвременни армънски песни. До късно през нощта армъните от Балканите са се веселили с оркестъра на Щип и певицата Мария Зикова.
Г-н Янев подчерта, че този път Балканската среща на армъните е била богато спонсорирана, включително от производители на традиционно млечни храни, приготовлявани по армънски рецепти.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай