Велинград - online - В Ракитово работят за превенция на ранните бракове сред ромите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Ракитово работят за превенция на ранните бракове сред ромите
Публикувано 2010-07-19 21:43:02 от Темпо

На 15 юни в Ракитово стартира кампанията “Превенция на ранните бракове”, която работи по един особено актуален в момента обществен проблем. Тя е част от проект на Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” гр. Велико Търново, по проект “Превенция на насилствените бракове” между рискови групи, финансиран от Европейската комисия по програма „ДАФНЕ III 2007 – 2013”.

Кампанията в Ракитово ще продължи до 10 август и включва няколко основни дейности: * Сформиране на фокус-групи с девойки, младежи и жени, преживели ранен брак;
* Мотивация на младежи и жени за преодоляване на проблема с ранните бракове (с рискови семейства ще се използва методът “от врата на врата”);
* Професионално ориентиране на ромски деца , завършващи 8 клас и представяне на добрия пример - срещи с образовани роми; * Обучения и семинари за деца и родители на теми “Последиците от ранните бракове” и “Равнопоставеност на половете”; * Провеждане на краен анализ за отчитане на резултатите и набелязване на следващи стъпки за преодоляване на проблема.
По време на кампанията ще бъдат използвани нови методи за разрешаване на проблема, включително семейно–групова конференция. Подобни кампании се провеждат в още 10 населени места в България: Враца, Ямбол, Видин, Пещера, с.Кардам, с. Водолей, Куклен и др.
В Ракитово кампанията се реализира от екип на фондация “Бъдеще”, в който участват Анче Кривонозова, Ангел Кочев, Валентина Макова и Мария Кривонозова.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола