Велинград - online - В търсене на формулата за успешен рекламен филм 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В търсене на формулата за успешен рекламен филм
Публикувано 2010-07-19 22:09:25 от Темпо

Защо зрителят превключва на друг канал, вместо да гледа рекламните филми, поръчани от общини и хотели? Какви са най-честите грешки, които допускат тези, които дават парите за подобни филми? Как трябва да изглежда един рекламен филм илш клип, за да грабне вниманието и най-вече - да провокира туристите да дойдат точно тук и точно сега?

На 6 юли отговори на тези въпроси получиха тримата зцаместник-кметове Валя Цветанова, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи и представители на местни хотели. Те участваха в семинар заедно с Мария Карагьозова - директор на филмовия фестивал, който Велико Търново организира в рамките на туристическата борса “Културен туризъм”; Лина Анастасова - член на фестивалното жури и преподавател и рекламният специалист Александър Панайотов.
“Много е важно какви поръчки давате”, каза г-жа Карагьозова на представителите на общината и хотелите. Г-жа Анастасова изброи слабите места на рекламните филми и клипове: много са дълги като времетраене, нямат въздействие върху емоциите на зрителя, липсва силно и фокусирано послание, слаби диктори, няма концепция и стил, твърде много се залага на историята. Съветите на специалистите: ще привлечем повече туристи с 3 клипа по 3 минути, отколкото с един дълъг 15-20 минутен филм. Важно бе и напомнянето, че общините и туристическият бранш трябва да гледат на парите за реклама не като на разход, а като на инвестиция,; че в криза умните не спират да рекламират, защото така показват, че са силни; че община и бизнес (не само туристически) трябва да работят заедно, за да направят успешна реклама.
Семинарът се оказа навремен и ще е полезен, ако помогне да се изясни концепция за бъдещото рекламно представяне на Велинград. Защото до момента са дадени доста народни пари, а нямаме нито един рекламен филм, който достойно да представя курорта.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води