Велинград - online - Отново на остров Ливингстън 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново на остров Ливингстън
Публикувано 2010-07-19 22:45:13 от Темпо

Внукът на доайена на велинградското туристическо движение Манол Чолев Атанас Абаджиев продължава уверено да крачи по стъпките на своя именит дядо. Закърмената в детството любов към природата е същата, макар че туристическите пътеки и посоки са други.

За живеещия в Канада Атанас Абаджиев и през 2010 година една от пътеките беше с посока Южния полюс, Антарктида, остров Ливингстън. Той бе член на българската експедиция, водена от Христо Пимпирев, която вдигна новогодишна наздравица в 12 часа българско време на българската земя на Южния полюс - базата на остров Ливингстън. Тази година членовете на експедицията са направили изследвания в областта на почвената структура, минерали, скали, дебелина на леда, флора (нисши и висши растения) и фауна (безгръбначни и гръбначни животни). Построили са и нови къщи в българската база на о. Ливингстън. След успешното приключване на експедицията и завръщане на българска земя бяха приети и от президента Георги Първанов.
От пътуването до Южния полюс Атанас Абаджиев отново е прибавил във фото-колекцията си експресивни кадри. Снимал е Ушуайа, Аржентина - най-южният град в света, откъдето корабите тръгват по 1000-километровия път за Антарктида и испанския кораб “Лас Палмас”, с който нашата експедиция е стигнала до базата. Уникални кадри са запечатили величествените Патагонски Анди, скования от лед океан, веселите обитатели на Южния полюс - пингвините.
Благодарение на снимките и ние можем от летните жеги да се пренесем в ледената красота на Антарктида и да пожелаем на Атанас Абаджиев да търси и намира още много и все по-интересни пътеки по цял свят.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай