Велинград - online - В обикновеността е тяхната изключителност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В обикновеността е тяхната изключителност
Публикувано 2010-07-26 22:05:50 от Темпо

На снимката са Анка Кантарева - гъркиня и моята майчица Султана - чиста родопчанка. Две етърви, които са заедно повече от 65 години и досега не са си казали обидна дума.
Факт е, че хората са донемай къде заети със самите себе си и просто им е невъзможно да си съставят сериозно мнение за друг човек.
За тези две жени мнението е ясно! Животът като на всеки е имал и добро, и болести, и отчаяние от блажената делничност. И баща ми, и моят чичо си отидоха от инсулти, но тези светици не се предаваха и се грижиха до последно и то години наред. Да сме победили отчаянието - за това Екзюпери казва най-добре: “За да се спаси чрез човеците образът на човека, той разполагаше само със същата тази дума, но украсена с главна буква”.
С чувство на благодарност и признание мога да кажа за моята майка и моята стринка, които със своите правила на живота и оценката на многобройните жители на Ракитово са доказала своята пословична скромност, изключително трудолюбие, че имат разнопосочни способности, човечност, морал и ни зареждат с мъдрост. В обикновеността е тяхната изключителност.
Гордея се, че ни възпитаха да се обичаме и да се разбираме. Научиха ни да бъдем добри, защото човешките ценности с пари не се купуват и са вече рядкост. Брат ми е самороден талант и ръководител на ансамбъл “Чепино”, братовчед ми Христо Кантарев е историк. Моята майка и моята стринка достойно изпълниха своя дълг към семейството и обществото и затова се гордея. Вече са на 85 години и са жизнени и трудолюбиви. Да са ни живи и здрави и здрави, да ни дават надежда и да ни радват!
Невена Димова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води