Велинград - online - Почетно звание “Доктор хонорис кауза” за проф. Н. Колев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Почетно звание “Доктор хонорис кауза” за проф. Н. Колев
Публикувано 2010-07-26 22:12:10 от Темпо

На тържествено заседание на Академичния съвет на Лесотехническия университет на проф. Никола Колев бе присъдено най-високото научно почетно звание “Доктор хонорис кауза” за постигнати значителни успехи в дългогодишната му преподавателска и научно-изследователска дейност и за приносите му към природозащитното дело в България. Плакетът бе връчен от ректора на университета проф. Нино Нинов.
Професионалният път на проф. Никола Колев е тясно свързан с Велинград.
След завършване на висшето си образование той работи като директор на Учебно-опитното горско стопанство - Юндола. Проф. Колев е автор на научното изследване “Университетската гора” - най-пълната и богата енциклопедия за Юндола и развитието на горското дело там.
Ръководителят на катедра “Екология, опазване и възстановяване на околната среда” доц. Мариана Дончева представи приносите и цялостната научно-творческа дейност на проф. Никола Колев в областта на екологията и опазването на природната среда.
Проф. Никола Колев произнесе академично слово, посветено на някои екологични проблеми, свързани с опазването на околната среда и биосферата, съпроводено атрактивно със средствата на мултимедията.
Поздравления и цветя от името на факултет “Екология и ландшафтна архитектура” поднесе деканът член-кореспондент Атанас Ковачев и от факултет “Горско стопанство” деканът доц. д-р Милко Милев. Поздравителен адрес проф. Колев получи от зам.-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов.
Много колеги, възпитаници на проф. Колев, настоящи преподаватели и студенти уважиха Тържествения академичен съвет. Високото звание бе съпроводено с много думи на признателност, уважение, поздравления и благопожелания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България