Велинград - online - Сесия преди лятна отпуска: Нов бюджет, кредит и още щатове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сесия преди лятна отпуска: Нов бюджет, кредит и още щатове
Публикувано 2010-07-26 23:27:17 от Темпо

Преди лятната ваканция общинските съветници ще се съберат на редовна сесия на 29 юли. Предстои им да гласуват актуализацията на общинския бюджет, от която ще стане ясно с колко са орязани парите, които отпуска държавата на община Велинград до края на 2010 г. До края на работната седмица цифрите не бяха ясни, така че актуализацията на бюджета най-вероятно ще се гледа направо в залата.

Друг важен финансов въпрос, по който ще гласува местният парламент, е предложението за поемане на общински дълг, внесено от кмета Иван Лебанов. Исканият дългосрочен дълг под формата на револвиращ банков кредит е за 5 милиона лева за срок от 96 месеца. Парите ще бъдат предназначени за мостово финансиране на проекти по оперативните програми и за финансиране на други проекти, както и стари задължения.
Сесията ще разгледа предложението за увеличаване на щата на “Спортни имоти и пазари”(“СИП”) с 9 бройки за охранители и 4 бройки за озеленители. Това се иска във връзка с прехвърлянето на активи от вървящата към ликвидация общинска фирма “Стройком” към “СИП”. В същото време обаче в дневния ред е и предложение прехвърлените оранжерии и разсадник да бъдат отдадени под наем.
Ще се разкрият и нови щатове за здравни медиатори, които ще работят основно сред ромската общност, а финансирането се поема от държавата.
В дневния ред са и самостоятелните маломерни паралелки за следващата учебна година. Предлага се да бъдат разкрити общо 26 такива паралелки в училищата в Света Петка, Пашово, Грашево, Медени поляни и Побит камък.
В допълнителните точки на заседанието е и предложението автобусите по линията Велинград - София и обратно на фирма “Елина 3.1” да ползват като начална и крайна спирка площада при Кална баня. Искането е във връзка със заявление от “Чепиноавтотранспорт”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай