Велинград - online - И каменчани против GSM-антените 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И каменчани против GSM-антените
Публикувано 2010-07-26 23:38:45 от Темпо

133 граждани на квартал Каменица направиха подписка против поставените върху жилищен блок в центъра на квартала антени на GSM-оператори. Според подписалите се антените са на 50 метра от началното училище и детската градина и оказват вредно въздействие върху здравето на хората. Подписката е под егидата на гражданския инициативен комитет “Да поработим за Велинград” и настоява да се вземат спешни мерки - да се премахнат антените и да се търси друго подходящо място за тяхното монтиране.
Тя е адресирана до институциите, от които се очаква да предприемат действия: кмета на общината, Общинския съвет, РИОКОЗ и Министерството на здравеопазването.
Темата се поставя не за първи път, вече са факт и подписки по същия повод от живущите на ул. “Димитър Талев” във Велинград и в Грашево.
Вестник “Темпо” също нееднократно е търсил различните гледни точки. От обща полза е да припомним, че Общинският съвет има правото и задължението да информира гражданите на общината (след извършване на замервания от специализираните институции) дали излъчването на въпросните антени е в законоустановените норми или не. Въпреки актуалността на проблема, недоволството на граждани и подписките, нито веднъж досега местните парламентаристи не са се захващали с това си задължение. Време е да последват примера на общинари от други градове и вместо да продължават споровете дали GSM-антените излъчват над или под нормите, да се направят замерванията и да се действа съобразно получените резултати.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай