Велинград - online - Конкурсът “Мис СПА Велинград”върви към съд 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Конкурсът “Мис СПА Велинград”върви към съд
Публикувано 2010-07-26 23:50:56 от Темпо

В България почти всеки конкурс за “Мис” е съпроводен със скандал. Скандал дали е избрана най-хубавата претендентка или конкурсът е бил нагласен, скандал кой държи правата за провеждане на състезанието по красота, скандал кой жълт вестник най-рано е познал името на победителката и т.н.

Този път в “окото на бурята” (която често се оказва в чаша вода) попадна Община Велинград. Николай Диковски от “Ер Ди Партнерс” обяви, че ще съди общината заради провеждането на тазгодишния конкурс “Мис СПА Велинград 2010”.
В телефонен разговор г-н Диковски потвърди за вестник “Темпо”, че фирмата е собственик на марката “Мис СПА”, регистрирана под номер 72118/18 ноември 2009 г. в българското Патентно ведомство и Световната организация по интелектуалната собственост и със срок на валидност 10 години. “Вложили сме 60 000 евро, за да може марката “Мис СПА” да е единствена и само наша не само в България, а в 264 държави по света”, подчерта Николай Диковски.
И тъй като Община Велинград си е позволила да използва словосъчетанието “Мис СПА” в проведения наскоро конкурс, по случая е сезирана Комисията за защита на конкуренцията. Фактът, че такава жалба не фигурира на официалната страница на КЗК г-н Диковски обясни с това, че по Закона за авторското право жалбата ще бъде внесена не от “Ер Ди Партнерс”, а от Световната организация по интелектуалната собственост.
Засега огласените намерения за съдебен процес все още са само на думи. В общината не е получена призовка за съдебно дело, каквото според г-н Диковски ще се води в Софийски градски съд, но след като КЗК се произнесе. На стр. 2 публикуваме официалните становища на Община Велинград и на агенцията “FH 1”, която организира тазгодишния конкурс. Без съмнение гръмналият и в национални медии скандал има продължение, което ще проследим във времето.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай