Велинград - online - На Предел с песен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На Предел с песен
Публикувано 2010-08-02 22:26:19 от Темпо

Дългоочакваният ден 25 юли дойде - среща-събор на туристите ветерани в местността Предел в подножието на Пирин:
Ще се кача аз на Вихрен
и ще викна с буен глас:
“Ой, красив си, Ирин-Пирин,
най-красив си на света!”
Красотите започнаха още с напускането на Велинград, Рило-Родопския масив, Юндола, Пашови скали, най-високата гара на Балканския полуостров Аврамово.
Със спомени за туристически походи в автобуса стигнаме Якоруда, навлизаме неусетно в Разложката долина и поемаме към нашата цел Предел.
Останах много изненадан от красивата букова гора и поляните, обрасли с билки и горски цветя. Много приятно бяхме изненади и от туристическите огньове и току-що спрелия дъжд.
Туристите от ТД “Юндола” с пристигането започнахме да стягаме “декорацията” за участие в певческата програма-надпяване. Тук сторвам поклон на Недка Панайотова, че беше поканила и осигурила присъствието на певческата група на инвалидите под ръководството на доайена на забавната музика в нашия край Димитър Похлупков - този музикант-чаровник така майсторски се бори с годините, както и с клавишите на акордеона.
Ние туристите се пръснахме по поляните, а групата певци остана в автобуса за поредна репетиция преди концерта “Горски звуци”.
11 години поред се провежда този събор. Срещи, целувки, прегръдки на познати туристи от цяла Югозападна България, станали приятели. Започна надпяването, за което домакините бяха подготвили доста добро озвучаване и скромна естрада. Велинградската певческа група завоюва втора награда и грамота. Изказваме благодарност на гостенката на певческия състав проф. Боряна Чолева, която със своя глас и певческо умение, придобито в хор “Планинарска песен”, помогна много за доброто представяне на велинградчани. Заслужават похвала Атанас Димитров - китара, Елена Сотирова, Радка Данаилова, Асен Гардански и всички от групата.
Добре се представи и певческата група на ТД “Острец”, която изпя песни за възхвала на Вела Пеева и Велинград.
Не прави много добро впечатление на останалите туристи ветерани разделението по велинградски. Една гора, един въздух, няколко дружества за туризъм. Не знам дали ще съм жив да видя едно туристическо дружество “Юндола” - Господ знае и старите чепински баби.
От името на ръководството на ТД “Юндола” и председателката явление в туризма Недка Панайотова изказвам голяма благодарност на кмета Иван Лебанов, на когото туристическите изяви не са му чужди и всячески помага за провеждането на нашите мероприятия.
Благодарим и на шофьора, който така нежно ни вози по разбития като минно поле Юндоло-Якорудски път и нито една туристка не получи натъртване на седалищните части. Довиждане, Предел! Довиждане до другия спектакъл.
Христо Семерджиев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай