Велинград - online - Изявление на спортните клубове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изявление на спортните клубове
Публикувано 2010-08-02 22:44:42 от Темпо

На сесията на Общинския съвет, проведена на 29.07.2010 г., е било взето решение за откриване на процедура за отдаване под наем (22 лева на месец) чрез публично оповестен конкурс на “Залата за сухи тренировки” на Покрития плувен басейн и приходящите и помещения по повод постъпило заявление на софийско сдружение “ФЛЕКС 04” София. Решението е взето зад гърба на всички клубове и напомня предишни скандални решения по повод общинската плувната база.

Строежът на “Залата за сухи тренировки” на Покрития плувен басейн и приходящите помещения е напълно финансиран и реализиран от Плувен клуб “Чепинец” Велинград, за което клубът има всички фактури и документи, с доброволния труд на всички треньори и деятели.
Клубът е оборудвал залата с уреди нужни за тренировката на плувци, с два големи гладиатора “Спартак”, щанги, лежанки и др. Залата дава възможност за тренировка на деца и е неразделна част от Плувния басейн и основно средство в тренировката на състезателите по плуване.
Отдавна са ясни апетитите към единствената велинградската спортна база. Басейните се преактуват многократно, изваждат се от регистъра на спортните обекти на МФВС, доказва се, че това не са басейни, а плажове и пр. Управлението на спортната база от неспециалисти доведе до раздаването и на парче и Велинград вече почти няма спортна база.
Даването на залата на плувците за сухи тренировки за задоволяване нуждите на софийска фирма няма да доведе никакви ползи за града, а ще намали драстично спортната площ на децата, която в момента е нищожна и не може да задоволи и минималните изисквания.
Спортните клубове от години имат планове за изграждане на детски басейни в района на покрития плувен басейн, нужда от спортна площадка и нужда от още зали. Тези намерения са декларирани многократно в Общинския съвет, но няма никакъв отговор и никаква визия как ще се развива спортната база в града.
През 2009 г. спортните клубове се надигнаха срещу незаконното решение на ОбС за преобразуване на Общинското предприятие “Спортни имоти и плажове” в търговско дружество. Сегашното решение на ОбС е продължение на същата практика.
Във Велинград има клубове с многогодишна история и огромни заслуги към града, които имат огромна нужда от спортна база, а някакъв никому неизвестен софийски клуб се появява и веднага се получава каквото си пожелае.
Спортните клубове официално ще настояват пред Общинския съвет и всички отговорни областни и държавни институции за:
- Отмяна на това решение на ОбС
- Спешно провеждане на общоградско обсъждане по проблемите на плувните басейни - единствената функционираща спортна база в общината
- Отделяне на спортните обекти от Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” и създаване на самостоятелна нова структура за ръководене и развитие на спортните обекти, която да се ръководи от спортните специалисти.
- Анализ на състоянието на покрития и открития басейна и проблемите, които спешно трябва да бъдат решени.
Надяваме се на широка подкрепа от спортната общественост и гражданите на града. Единствената организация, която се изказа против взетото решение на въпросната сесия, бе сдружението “Да поработим за Велинград” с председател София Ключкова.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води