Велинград - online - Частица от кръста идва в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Частица от кръста идва в Ракитово
Публикувано 2010-08-02 23:47:51 от Темпо

Частица от Светия Кръст Господен ще бъде донесена от Пловдивския митрополит Николай в църквата “Света Неделя” в Ракитово. Отец Стоил от църковния храм съобщи, че идването на светинята е сигурно, но датата все още се уточнява и най-вероятно ще бъде между празниците Голяма и Малка Богородица (15 август - 8 септември).

Това е същата частица от Кръста Господен, която министър-председателят Бойко Борисов занесе в Пловдив на 3 октомври 2009 г. Тогава тя бе приета с благодарност от митрополит Николай и изложена за поклонение в митрополитния храм “Света Марина”. На 24 октомври частицата бе тържествено занесена в манастира “Света Троица” на Кръстова гора, където е и в момента.
Реликвата има интересна история. Смята се, че частица от кръста, на който е бил разпънат Исус Христос, е била дарена от царица Елена на Охридската митрополия. Тя е била поставена в красив позлатен обков под формата на кръст. По време на Първата световна война е спасена при пожар и попада във фондовете на Националния исторически музей в София. Години наред не се е знаело точно какво представлява, но при едно от редките й показвания пред публика става ясно, че притежава силата да прави чудеса.
Пловдивският митрополит Николай ще донесе частицата в Ракитово за благослов на нашата част от Родопите. Вестник “Темпо” ще съобщи допълнително датата, на която вярващите ще могат да се поклонят пред светинята.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води