Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Ядохте ли захарен памук във Ванкувър, господин кмете? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Ядохте ли захарен памук във Ванкувър, господин кмете?
Публикувано 2010-08-02 23:52:02 от Темпо

Пиша ви това писмо в качеството си на човек роден, израснал и живял с болките и радостите на града ни, давайки труда и надеждите си за развитието му. Незнайно колко пъти давам гласа си по време на избори с надеждата поне малко от обещанията да се сбъднат.

И тази година центърът на Велинград се напълни със сезонни търговци в пешеходната дона, незнайно по какви критерии и без конкурс, с което се унищожават нашите целогодишни старания. Аз и повечето колеги от централната градсдка част не сме съгласни да идват търговци, които предлагат дублиращи се с нашите стоки.
С това ваше действие вие и Общинска администрация ми показвате, че не ни смятате за хора, които си плащат данъците в нашия град, осигуряват работа на хора в нашия град. Аз не съм против хората, които идват, но трябва да има равен шанс за всички. Има свободни търговски помещения в града. За какво ни е Кооперативният пазар? Ако всичко това е заради таксите, такива се събират и там.
Пешеходната ни улица и целият ни град заприлича на морските курорти, но от края на миналия век. А се носят слухове, че вече се “парцелира” и новата Търговска улица.
Няма такъв град в държавата ни, господин кмете. Как да ми прозвучи вашето желание, че искате градът ни да заприлича малко на Ванкувър, като вие сякаш работите против това? Не е ли грешно да чакам да минат някакви конкурси, с които да се печелят пари, за да се облагородяват паркове, като съществуващите не се поддържат и се унищожават? Видяхте ли, господин кмете, да продават рахат-локум на 50 метра от общината във Ванкувър или пък балони насред фонтан в пешеходна зона? Не, нали? Тогава как да ви повярвам, че искате да вървим по този път, като виждаме реално какво става.
Снимката по-долу е правена в същия ден през 2009 г., когато почетният гражданин Гасан Аиди мина през сергиите в пещеходната зона. Какво ли си е помислил? Може би, че тревните площи не са толкова важни, колкото лукума.
И сега ми звучат в главата думите ви от закриването на Велинградските тържества тази година, а именно: “Трябва да направим нашият град достоен за работа и живот”. Аз го искам и работя за това. Направете го и вие. Можете да започнете още от утре. И не забравяйте, че идват избори.
Александър Семерджиев
Мнението на автора е подкрепено с подписите на още 8 собственици на търговски обекти в центъра на Велинград.

Догодина общината ще се съобрази с местния бизнес
През седмицата отвореното писмо е входирано в общината и затова потърсихме кмета Иван Лебанов за коментар. Той каза, че приема аргументите на местните търговци, особено сега, когато кризата се отразява тежко на техния бизнес. Община Велинград обаче е сключила договори с търговците на серии в централната градска част и те не могат да бъдат прекратени до изтичането им в края на сезона. За догодина ще имаме предвид недоволството на местния бизнес и ще се съобразим с него, каза г-н Лебанов.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води