Велинград - online - Кметът Иван Лебанов: Нужно е по-задълбочено разискване за поемането на дълг 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът Иван Лебанов: Нужно е по-задълбочено разискване за поемането на дълг
Публикувано 2010-08-02 23:58:17 от Темпо

Втора точка в дневния ред на сесията на 29 юли бе предложението на кмета Иван Лебанов общината да тегли дългосрочен банков кредит в размер на 5 милиона лева. Парите са предназначени за участие в проекти към ЕС, за инвестиционни проекти и плащания. Изненадващо кметът обяви, че е принуден да оттегли точката и тя да бъде внесена на извънредна сесия, след като се доработи.
Съветникът Борис Голомехов подчерта, че общината дори се е забавила с тегленето на кредит и извънредна сесия трябва да се проведе час по-скоро, като има повече яснота по индикативния списък на обектите и проектите, за които ще се харчат парите. Единественият съветник, който гласува против точката за дълга, беше Александър Гагов, а от ДПС пожелаха прекратяване на дебатите.
Още информация по важната тема потърсихме от кмета Иван Лебанов:
- Г-н Лебанов, какви са мотивите ви за оттеглянето на втора точка от последната сесия на Общински съвет - Велинград, свързана с поемането на общински дълг?
- Смятам, че е нужно по-задълбочено разискване на темата по отношение на необходимостта от поемането на дълга. При мен постъпиха редица питания от граждани и юридически институции по отношение на кредита - за параметрите, за това доколко е наложително да бъде взето подобно решение, както и по отношение на начина обслужването му. За да разберем мнението на велинградската общественост по въпроса и за да внесем редица пояснения по темата, като кмет на Община Велинград, взех решение да изтегля точката от дневния ред на редовната сесия този месец.
- Как мислите, Общинският съвет има ли нагласата да даде положителен вот по подобен проект за решение?
- Няма човек, който да не се съгласи с факта, че Община Велинград участва активно с проекти по различни европейски програми. В тази връзка нееднократно съм споменавал, че изработката на тези проекти струва пари. Нужни са средства за проектиране, а освен това всеки спечелен проект се съфинансира и от общината. Не е маловажна и нуждата от благоустрояване на града, за да бъде подобрено качеството на живот на жителите и гостите на града ни. Общинското ръководство си дава сметка, че липсата на добре изградена инфраструктура пречи на развитието на туризма, който е основен отрасъл в икономиката на нашата община.
В този ред на мисли, убеден съм, че няма общински съветник, който да не желае да продължават да се разработват проекти или да се бъде подобрено състоянието на градската среда. Представителите на всички политически сили в Общинския съвет показаха разбиране на фактите, които изтъкнахме при публичното обсъждане на предложението, по време на предходни заседания на съвета, както и в лични разговори.
- Смятате ли, че исканите от вас 5 милиона лева ще бъдат достатъчни за разрешаването на проблемите, които стоят пред ръководството на Община Велинград?
- Безспорно 5 милиона са по-малко от 15 милиона. Смятам обаче, че на този етап размерът на сумата е достатъчен. Всъщност в момента това е и сумата, която Общината може да си позволи да обслужи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай