Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.08.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.08.10
Публикувано 2010-08-03 00:00:52 от Темпо

ПАЗАР Съветниците отпуснаха 3600 лева, които са предназначени за отводняване на Кооперативния пазар. От десетилетия при всеки по-силен дъжд част от Пазара и улицата към него се превръщат в езеро заради лошата отводнителна система.


МАЛОМЕРНИ 24 маломерни паралелки ще има през следващата учебна година в селища от община Велинград, реши местният парламент. Поради липса на достатъчно деца в Пашово ще има 5 маломерни паралелки, в Грашено 3, в Медени поляни и Побит камък по 8. От тази година община ще дофинансира за недостигащите 132 ученици само 20%, а не 100% от сумата за един ученик, както беше досега. В Магерово, Цветино, Горно Бирково и Чолаково ще има самостоятелни полудневни групи с по-малко деца.

АВТОБУС Във връзка със заявление от “Чепиноавтотранспорт” бе предложено автобусите на софийската фирма “Елина 3.1” ЕООД да спират на площада до Кална баня. Фирмата обслужва линията София - Велинград и така се явява пряк конкурент на “Чепиноавтотранспорт”. Управителят на “Елина 3.1” заяви пред съветниците, че автобусите могат да спират само на автогари и всяко друго решение би противоречало на закона. С 23 гласа “против” съветниците отхвърлиха искането на “Чепиноавтотранспорт”.

ПОКРИВ Като съсобственик в ЖСК “Орфей” общината ще участва с финансови средства в належащия ремонт на покрива на ниското тяло. Сесията реши да бъдат осигурени 2000 лева плюс участието на общинската строителна бригада при ремонтните дейности. Ремонтът на покрива ще е от полза и за Пенсионерския клуб в Лъджене. МЕДИАТОРИ Досега община Велинград бе единствената, която нямаше здравни медиатори за работа с ромското население. На 29 юли Общинският съвет утвърди 2 щатни бройки, които се финансират от държавата. Обучени са двама медиатори. Те ще подпомагат дейностите по здравеопазване в ромските махали Анезица и Асфалтова база.

НПО Неправителствената организация “Младост - устрем и шанс” с председател Юлиана Ковачева получи безвъзмездно право на ползване на помещение в Общинския детски комплекс за срок от 5 години. Стаята ще се ползва като детско естрадно звукозаписно студио.

ОПС Общинският съвет одобри оценката на лицензиран оценител, по която Росица и Иван Лебанови могат да закупят земята по договор за ОПС (отстъпено право на строеж) от 1985 г. Площта от 492 кв.м. е оценена на 11 269 лева.

ЕВН Съветниците дадоха съгласие по 8 искания за разрешение от “ЕВН” за изработване на схема за ел. захранване в различни квартали на Велинград. От “ЕВН” декларират, че подмяната на съществуващата мрежа ще подобри електрозахранването.

ОТКАЗ Отхвърлено бе искането на Светла Захова за изменение на регулация и увеличаване на нейния парцел на Кооперативния пазар от 88 на 165 кв.м. с цел оформяне на прилежащ терен за двуетажна жилищна сграда.

ОБРЪЩЕНИЕ От името на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова прочете декларация-обръщение към кмета и Общинския съвет, в която прозвучаха оценки и критики по актуални общински теми.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай