Велинград - online - 13 души наложиха запор върху сгради на “Стройком” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

13 души наложиха запор върху сгради на “Стройком”
Публикувано 2010-08-03 00:03:45 от Темпо

13 души, които са работили в общинската фирма “Стройком”, са поискали да бъде наложен запор върху продажбата на сградата на дружеството на улица “Борислав” и оранжериите. Така ще се обезпечат техните искания да им бъдат изплатени заплатите, които не са получавали през последните 10-12 месеца. На 20 юли искането за запора е одобрено и за момента сградата и оранжериите не могат да бъдат продавани.

Това стана ясно на сесията на 29 юли, когато в дневен ред влезе предложението оранжериите и разсадника на “Стройком” да бъдат отдадени под наем. Тъй като запорът е само за продажба, няма пречки да се търси наемател.
След дълги спорове и прехвърляне на точката за финала на сесията, съветниците решиха, че разсадникът и оранжериите няма да се разделят, а ще бъдат обединени и ще се отдават под наем за срок от 10 години. Процедурата ще е конкурс, като задължително ще бъдат включени няколко условия: запазване на предназначението на двата обекта и заплащане по цени на едро на съществуващия в разсадника посадъчен материал, за който ще бъде изготвен опис и експертна оценка.
Началната месечна цена за разсадника с площ 15 771 кв.м. е 10 лева/дка, а за общо четирите броя цветни оранжерии е 500 лева без ДДС.
Интерес към наемането на разсадника и оранжериите заяви общинският съветник Златко Златанов. Присъстващите в залата работници от двата обекта поискаха гаранции, че ще запазят работата си, но не получиха такива. Засега техните щатове бяха прехвърлени към общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” и ще се грижат за оранжериите и разсадника, докато приключи конкурсът.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води