Велинград - online - Не нанасяйте непоправим удар на най-успешния спорт във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Не нанасяйте непоправим удар на най-успешния спорт във Велинград
Публикувано 2010-08-10 09:20:37 от Темпо


Уважаеми г-н Лебанов
Обръщаме се към Вас по повод решение на ОбС, което ще нанесе непоправим удар на най-масовия и най-успешен спорт във Велинград. Става въпрос за отдаването на части на единствения останал общински спортен обект Покрит плувен басейн, актуван с АПДС № 3/20.08.97 и вписан в Публичния регистър на спортните обекти на МФВС.
На заседание на ОбС – Велинград, проведено на 29.07.2010 г., по повод заявление от 15.07.2010 на сдружение с нестопанска цел “Флекс 04” София с решение № 167/29.07.2010 г. се открива процедура за отдаване под наем от 22 лв. на месец чрез публично оповестен конкурс за срок от 5 години на части от Общинския покрит плувен басейн - помещение 90 кв. м – зала за фитнес и 2 бр. помещения – съблекални. Решението е взето зад гърба на всички спортни клубове и напомня предишни скандални решения по повод общинската плувната база.
“Залата за фитнес” всъщност е “Залата за сухи тренировки” на плувците от велинградските плувни клубове.
В Акт № 77 за публична общинска собственост на басейна е дадено: Вид и описание на имота – “Плувен басейн”, с намиращите се в него сгради масивна едноетажна железобетонна сграда, представляваща плувен басейн, масивна едноетажна железобетонна сграда, представляваща “зала за сухи тренировки”. Имотът е отреден за плувен басейн”.
“ЗАЛАТА ЗА СУХИ ТРЕНИРОВКИ” ПО ПЛУВАНЕ Е ФИНАНСИРАНА И ПОСТРОЕНА ОТ ПЛУВЕН КЛУБ “ЧЕПИНЕЦ” ПРЕЗ 1996-1997 г. СПЕЦИАЛНО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ СУХИТЕ ТРЕНИРОВКИ НА ВЕЛИНГРАДСКИТЕ ПЛУВЦИ!
С договор от 23.03.1995 г. Община Велинград предоставя за срок от 10 години управлението и стопанисването на недвижими имоти (плувните басейни, собственост на общината), на Плувен Клуб “Чепинец” Велинград. В договора и заповед №115/24.03.1995 бе дадено право да се извършват трайни подобрения върху имотите срещу издадени от Общината строителни книжа. При този ред и при одобрен проект и строително разрешение клубът по собствена инициатива
И СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ИЗГРАЖДА ПРИСТРОЙКА - ЗАЛА ЗА СУХИ ТРЕНИРОВКИ ПО ПЛУВАНЕ към покрития плувен басейн в кв. 344 от плана на Велинград с разгърната площ от 255 кв. м. Екпертната оценка на строителните работи тогава възлизаше на 47 500 лв. Клубът притежава документи, че единствено той е инвестирал в посоченото строителство и на базата на цитирания договор се явява добросъвестен подобрител. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СПОРТЕН ОБЕКТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД, ИЗГРАДЕН ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ (!) и има за цел да осигури ефективна подготовка на състезателите по плуване.
Посочените обекти се стопанисваха от клуба до създаването на ОП “Спортни имоти и плажове” - 25.08.1997 г. Въпреки раздел VII т. 7 от Договора, че “При прекратяване на договора по вина на една от страните, виновната страна да заплати неустойки в размер на вложените инвестиции и пропуснати ползи”, ПК ”Чепинец” не предяви претенции към Общината с надежда за едно бъдещо сътрудничество в името на спорта.
Залата за сухи тренировки е оборудвана изцяло от клуба със специализирани уреди за тренировката на състезатели по плуване, с два големи гладиатора “Спартак”, щанги, лежанки и др. Залата е напълно пригодена за сухи тренировки на плувци, дава възможност за тренировка на деца и е неразделна част от Плувния басейн и основно средство в плувната тренировка
ОП ”Спортни имоти и плажове” отказа при две ръководства на клуба да приеме спортното имущество, с което са оборудвани басейните и залата за ОФП и са основни средства на клуба. При това положение клубът ги предостави за безвъзмездно ползване от другите спортни клубове. ОП “СИП”, влизайки във владение на общинската собственост, започна да предоставя оборудването на клуба за спортни услуги на граждани срещу заплащане без отговорност за съхраняване и опазване и без никакви компенсации за клуба.
Г-н Лебанов
Открита е процедура за един несъществуващ обект – зала фитнес. Има един обект – Плувен басейн, който включва: басейн за тренировки във вода на плувците и зала за сухи тренировки, изградена от плувния клуб точно с тази цел. Всяко лице, което се занимава със спорт знае, че освен тренировки във вода плувците ежедневно провеждат сухи тренировки. Сухите тренировки са специфични за плуването и изискват специални условия и специално оборудване. Те нямат развлекателен или туристически, а строго професионален характер.
Клубът е построил залата, защото без нея не може да се провежда подготовката на плувците. Клубът е успял да постигне завършен вид на подготовката, при която залата и басейнът се явяват едно неделимо цяло, с нарушаването на което плувният спорт във Велинград ще бъде унищожен.
Плувните клубове “Чепинец” и “Белмекен” Велинград са с богата история и с голям принос към националния спорт. В момента 9 републикански рекорда се държат от велинградските плувци. Десетки са републиканските шампиони, национални състезатели, медалисти и финалисти на европейски, световни първенства и олимпиади. Всички те са подготвени в този басейн и в тази зала за сухи тренировки. Ежедневно в този басейн и тази зала тренират над 150 деца. Клубовете имат огромна нужда от още спортна площ, нужда от детски басейн. Тези намерения са декларирани многократно в Общинския съвет, но няма никакъв отговор и никаква визия как ще се развива спортната база в града.
Няма никакво оправдание решението на ОбС да унищожи функциониращата плувна зала, построена от Плувния клуб за решаване на основни проблеми в подготовката на състезателите по плуване, за да настани там фитнес, нямащ нищо общо с предназначението на обекта Плувен басейн. То е в нарушение на чл.50а(1) от ЗФВС и ще доведе плувните клубове до невъзможност да тренират. Променя се основното предназначение на обекта и той ще се използва за други нужди в нарушение на чл.51(1) и чл. 51(5) от ЗФВС.
Г-н Лебанов,
За въпросната сесия никой от нас не е уведомен и не е присъствал нито един представител на плувните клубове. Не са водени никакви дебати по тази точка. Не са представени никакви мотиви. В разговор с политическите партии установихме, че те са гласували без да знаят за каква зала става въпрос.
Нужна е Вашата бърза реакция, за да не се достигне до непоправими последици и унищожаване на плувния спорт в града. Вярваме, че ще направите всичко възможно това да не се случи.
Имайки предвид всичко изложено и молим за Вашата намеса и в законовия 7 дневен срок върнете Решение №67/29.07.2010 на ОбС Велинград за преразглеждане и решаване на проблема в интерес на спорта.
ПК “Чепинец”, ПК “Белмекен”

РОДИТЕЛИ: Чий интерес стои над интереса на нашите деца?!
Велинградската общественост отново е скандализирана от решението на ОбС Велинград, свързано с базата на покрития плувен басейн. Не измина много време, когато ние и децата ни с медали и плакати в ръце присъствахме на заседание на ОбС и отстоявахме техните желания, интереси и мечти, свързани с плуването, които съветниците от Велинград, както и в момента, искаха да превърнат в пепел.
Защо уважаемите господа, упълномощени от нас самите да решават съдбините на града, са толкова заинтересувани за просперитета на една никому неизвестна фирма, а не за успехите и развитието на спорта и по-точно плувния в нашия град?
Нима е по-важно един или няколко човека да бъдат доволни да заграбят нещо, за което дори не са си мръднали пръста и го получат наготово!
Може би според тях е по-добре децата ни да прекарват времето си в кафенета, интернет клубове, да пушат, пият, та дори и да се дрогират!
Най–вероятно велинградските съветници не четат и не гледат телевизия и не знаят, че плуването е спортът на бъдещето (нека поне за информация да се запознаят с постиженията на плувците от двата плувни клуба), но тях какво ги интересува, за тях е важен настоящият момент!
На никого от тях ли определената цена на търга от 22 лв. не му се стори смешна и странна? Откакто се огласи решение 167/29.07.10 г. на ОбС, всички се чудим и се маем чий нагъл и безкрупулен интерес стои над интереса на нашите деца?
Те, подкрепени от нас, отново ще бъдат пред сградата на общината да отстояват интересите си, защото е много жалко да се погубват детски стремежи и мечти, за да се облагодетелстват определени личности, които явно не струват много, щом не се срамуват да прегазят “бъдещето”, а именно децата.
Ние, родителите на всички деца, занимаващи се с плуване заставаме зад исканията на двата плувни клуба за отмяна на решение № 167/29.07.2010 г. на ОбС – Велинград и ще подкрепяме безрезервно борбата им за спасение на плувния спорт в града.
Инициативен комитет от родители

ГРАЖДАНИ: Спрете решението
Ние, жителите на Велинград, се присъединяваме към протеста на спортните клубове за отдаване под наем на помещение в Закрития плувен басейн на софийското сдружение “Флекс 04”. През януари 2009 г. жители и спортисти изразихме становище, че търговци нямат място в спортните бази, които са за нашите деца - децата от спортните клубове.
Недоумение буди фактът, че решението се внася от кмета и се гласува 100% от общинските съветници. При вземането му управляващите пренебрегнаха Наредбата за реда за придобиване, разпорежданпе и управление на общинската собственост. По тази Наредба общинската собственост се използва в интерес на общността и съобразно предназначението й. Към проекта липсваше мотивирано становище от кмета и удостоверение, че цитираното сдружение “Флекс 04” е на бюджетна издръжка.
Уважаеми г-н Областен управител,
Молим ви да припомните на управляващите Велинград, че на първо място в управлението е решаване на проблемите на местната общност. И върнете това възмутително решение - нека тези господа да се настанят в СПА-хотел с наем 22 лева на месец. Време е проблемите на спорта във Велинград да се поставят на масата. ИК “Да поработим за Велинград”

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води