Велинград - online - Шампионка по тенис тренира във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Шампионка по тенис тренира във Велинград
Публикувано 2010-08-17 09:47:54 от Темпо

Многократната медалистка и шампионка по тенис на маса от държавни първенства и международни турнири Мария Богоева тренира в момента във Велинград. Младата 21-годишна надежда е продукт на силната школа на Панагюрище, където от 10-годишна възраст започва подготовка в СК “Панагюрище”. Неин треньор и откривател е Борис Влахов, под чиито тренировки Мария бързо напредва и резултатите не закъсняват. На 11-годишна възраст идва и първият златен медал в нейната възрастова група.
На 15 години, след поредица от успешни изяви, състезателката вече е част от националния отбор на България за девойки. Става държавна шампионка за девойки и печели общо 46 медала от силни международни турнири и Балканиади в Турция, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Чехия, Унгария, Словения, Словакия и Румъния.
За отлично представяне на европейското първенство през 2005 г. Мария е изпратена на едномесечен лагер в родината на този спорт – Китай, където надеждата на България има възможност да обмени опит с водещите състезателки в тениса на маса. Постепенно успехите на тенисистката я изпращат и при състезанията за жени, където нейният напредък е видим от всички специалисти, които и предвещават сериозно бъдеще. За съжаление през 2007 г., по време на участие на републиканското първенство за жени, Мария получава тежка контузия на ръката, която я вади за дълго от професионалните състезания. След 3-годишно отсъствие и лечение в момента състезателката от няколко месеца тренира във Велинград, в спортния салон на СОУ “Васил Левски”, където заедно с местни любители на този спорт се опитва да възвърне старата си форма. Освен за личната си подготовка състезателката намира време и да подготвя ученици от училището, които все по-често проявят интерес към този спорт. Мария и нейните колеги изказват своята благодарност към директора на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов за осигурената възможност да ползват спортния салон към училището.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай