Велинград - online - Комисия предлага геодезическо заснемане на Цепина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Комисия предлага геодезическо заснемане на Цепина
Публикувано 2010-08-17 10:01:03 от Темпо

Разширена комисия с участието на експерти предложи да бъде направено геодезично заснемане на средновековната крепост Цепина. Комисията дойде в община Ракитово по разпореждане на министъра на културата Вежди Рашидов. Нейната задача бе да се определят границите и режимите на ползване на крепостта, която от 1966 г. има статут на паметник с национално значение.

Комисията се председателства от Катя Трендафилова от Националния институт за недвижимо културно наследство, а в нея участваха още зам.-областният управител Ваня Минкова, д-р Валери Георгиев от БАН, Любка Тодорова от Регионалния исторически музей - Пазарджик, инж. Миглена Гунева от Регионалното управление на горите, Бранимир Маринов от Областна дирекция “Земеделие”, Иван Иванов от общинска служба “Земеделие” - Велинград, Йордан Гаджев от ЕГКК. В комисията се включиха кметът на община Ракитово Емилия Еленкова и секретарят на кметство Дорково Аспарух Попов.
Заключението на специалистите е, че социализацията на крепостта ще позволи да се развива културният туризъм в община Ракитово. Част от тази социализация ще бъде и определянето на точните граници на обекта.
Средновековната крепост е включена и в проект по програма “Подкрепа за туристическите атракции”, с който общината кандидатства и очаква да бъде одобрен и финансиран. На този проект общинската управа възлага големи надежди за разрастване на културния туризъм след изграждането на палеонтологичен музей на открито в близост до крепостта Цепина.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България