Велинград - online - Министърът на спорта подкрепи плувните клубове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Министърът на спорта подкрепи плувните клубове
Публикувано 2010-08-17 11:03:00 от Темпо

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков изпрати писмо до кмета Иван Лебанов по повод възражението на плувните клубове “Чепинец” и “Белмекен” срещу решението, с което на Покрития плувен басейн ще се прави зала за фитнес. Според министъра е необходимо Общинският съвет да преразгледа решението с участието на спортните клубове и при спазване на нормативната база. В писмото г-н Нейков напомня, че в публичния регистър на министерството обектът във Велинград е актуван като Плувен басейн със зала на сухи тренировки от 255 кв.м., изградена от ПК “Чепинец” със собствени средства.
“Залата е напълно пригодна за сухи тренировки на плувци, дава възможност за тренировки на деца и е неразделна част от Плувния басейн и изпълнява предназначението си като основно средство в плувните тренировки”, пише министърът.
На 10 август, още преди да бъде получено писмото от МФВС, кметът Иван Лебанов върна спорното решение за преразглеждане от Общинския съвет. Според кмета идеята в базата на закрития басейн да има и фитнес зала е била продиктувана от желание да се осигури възможност на велинградчани да спортуват в свободното време, но щом двата плувни клуба са против, общината ще търси друга формула. Заедно с председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз кметът е започнал разговори с главния секретар на МФВС Любомир Василев за осигуряване на модерно оборудване за спортните бази във Велинград.
Решението е върнато за преразглеждане и със заповед на областния управител д-р Дончо Баксанов, който го определя като незаконосъобразно. Очаква се Общинският съвет да преразгледа предизвикалото сериозен обществен отзвук решение на сесия на 20 август, когато отново ще се чуят аргументи “за” и “против”. Продължава и подписката за отмяна на решението, в която са се включили близо 2000 велинградчани.
Верни на правилото да представяме различните гледни точки, в този брой публикуваме писмата, получени в редакцията от общинския съветник Лазар Белев и представителя на сдружение “Флекс 04” Илия Малинов.
Темпо
Без Покрития басейн загиват 73 г. традиции в плуването
Потърсихме и коментара на треньорите в двата плувни клуба по повод връщането на решението от кмета и областния управител и на подкрепата от страна на Министерството на спорта:
Йорданка Пенина, ПК “Белмекен”: Всички ние сме треньори с дългогодишен професионален опит, което ни дава основание на напомним на сега управляващите Велинград, че Покритият плувен басейн е единствената спортна база за обучение и подготовка на плувци в нашия град. Кметът Иван Лебанов и председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз проявиха разбиране, удовлетворени сме, че исканията на треньорите бяха уважени и се надяваме базата да се запази, за да се осигури спокойствие и възможност за тренировки и за издигане нивото на плувния спорт. Получихме толкова голяма подкрепа, защото плувният спорт има традиции, има корени във Велинград от цели 73 години и неговото развитие не трябва да се спира. Ние не сме против някой да прави спорт и да го развива, но не там, където се работи и има вече създадени традиции. В града има нужда от повече спортни обекти, от повече спортни зали, а Покритият басейн е специализиран обект и не бива да му се придава развлекателен характер - това е отворен въпрос за следващи дискусии.
Любов Доксинова, ПК “Чепинец”: Не съм очаквала такава подкрепа от гражданите ва Велинград, за което им благодаря. Велинград е SPA столица, но за всички, които обичат спорта, има една болезнена тема. Кичим се и се тупаме в гърдите с тази титла, но в града ни няма една детска градина и едно училище с плувен басейн. За кого сме SPA столица - за софиянци, за богатите туристи, но не и за нашите деца! Няма град от нашия мащаб без плувен басейн за деца. Затова трябва да се знае, че Покритият басейн е единственият, няма друг! Само тук родителите могат да доведат децата си да се учат да плуват. Научихме и децата от Ракитово, Дорково, Костандово, Драгиново да идват тук, защото няма къде другаде да тренират. Ще се радваме, ако получим подкрепата на Общинския съвет, защото има приоритети, които са нормални и трябва да се спазват и първи такъв приорите са децата. Само Велинград и Пазарджик в цялата област успяха да запазят плувни басейни като спортни съоръжения и те трябва да останат общински и достъпни за всички. Отдаването на залата обаче би било първа стъпка в друга посока. Ние работим като луди, за да имаме тези рекорди и никой не е забогатял от това. Работим професионално, макар и при такива условия. И цяла България знае плувната школа на Велинград, защото ние сме на върха.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води