Велинград - online - Заради слаба разгласа - слаб интерес към прегледите за остеопороза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заради слаба разгласа - слаб интерес към прегледите за остеопороза
Публикувано 2010-08-23 21:35:50 от темпо

Организаторите обмислят повторно посещение във Велинград Срещу 10 лева на 17 август жителите и гостите на Велинград получиха възможността да си измерят костната плътност и специалисти да преценят риска от остеопороза. Малката зала на общината се превърна в импровизиран кабинет за скринингова терапия и профилактика на остеопорозата.
Заболяването, което се характеризира съз загуба на костна маса и повишена чупливост на костите е третата социално значима болест след онкологичните и сърдечно-съдовите заболявания, разясниха експертите от асоциацията “Живот без остеопороза”.
Предлаганото от тях изследване се извършва с японски ултразвуков апарат и е напълно безопасно. Само ако се открие висока степен на опасност от остеопораза, се препоръчва да се направи изследване и с рентген. Радващото е, че резултатите на направилите изследването във Велинград се оказаха добри, особено при положение, че тук заболяванията на щитовидната жлеза са доста чести.
За съжаление на организаторите обаче интересът към предоставената възможност във Велинград бе твърде слаб. Досега кампанията, организирана от РИОКОЗ - Пазарджик и асоциацията “Живот без остеопороза” е обхванала над 530 жени в Пазарджишка област - Панагюрище, Батак, Капитан Димитриево и Пазарджик. Организаторите са избрали денят за прегледи във Велинград да бъде в пика на туристическия сезон, за да могат да се възползват и повече почиващи в курорта. Цената от 10 лева за преглед е преференциална, още повече, че се спестява пътуването и посещението в лечебно заведение. Но слабата разгласа си каза думата и много хора изобщо не научиха за деня и часа на кампанията. Затова е възможно да бъде организирано повторно посещение във Велинград, като предварително се заостри вниманието по темата за остеопорозата и се даде много повече информация за предимствата на скрининговата терапия. Защото профилактиката и навреме откритите симптоми на остеопорозата са пътят за ефективното лечение на болестта.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България