Велинград - online - Отзвук: ТД “Юндола” е легитимно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отзвук: ТД “Юндола” е легитимно
Публикувано 2010-08-24 08:48:26 от темпо

Преди две седмици от страниците на “Темпо” г-жа София Ключкова се провикна “Ехооо, туристи!”. Така бе озаглавен материалът, в който тя застъпи тезата, че единственото легитимно туристическо дружество във Велинград е “Юндола 1919” с председател Борис Голомехов и сформираното към него дружество на туристите ветерани “Острец”. Другото твърдение на г-жа Ключкова, базирано на официално писмо от БТС, бе че ТД “Юндола” с председател Недка Панайотова е нелегитимно.

“Ехото”, както знае всеки турист, има свойството да се връща. В редакцията на “Темпо” г-жа Недка Панайотова дойде с документи. Един от тях - съдебно решение, потвърждаващо регистрацията на ТД “Юндола”, слага точка на спора за легитимността на дружеството. Публикуваме факсимилие от съдебното решение, което е с дата —13 януари 2010 г. и не се нуждае от коментар.
Към този неопровержим факт ще прибавим и коментарите на Асен Градански и Недка Панайотова - двама доказали се туристи, членове на ТД “Юндола”:
Асен Градански: Туристическо дружество “Юндола” съществува от 1919 г. Ако ТД “Юндола 1919” има претенции, нека докаже с какво ТД “Юндола” не изпълнява решенията на основателите и какво те правят, за да ги изпълнят. Тръгнаха по пътя на земеделските партии, които се нароиха. Който милее за туризма, се съюзява! Който иска да се отделя, пречи на развитието на туризма. За българския народ е важно движението по пътеките в планините, а не по вестниците. Аз съм член на ТД “Юндола” от 1976 г., повече от 10 години съм бил съм член на Изпълнителното бюро заедно с Манол Чолев като председател. Тогава строихме хижи, маркирахме пътеки, всяка неделя в планината излизаха по 1000 велинградчани. През 2002 г. бях на 75 години и качих връх Вихрен, през 2009 г. заедно с туристи с различни увреждания за 4 дни посетихме най-прекрасните места на Юндола. Куци или не, ние ходим в гората. Хубаво е да има единодействие, а не противодействие и тогава повече хора ще идват в планината. Пречи и това, че хижите се комерсиализираха и няма намаления за редовите туристи.
Недка Панайотова: Редовен член на ТД “Юндола” съм от 1979 г. Качила съм върхове като Ком, Олимп в Гърция заедно с 8 членове на ТД “Юндола”, най-високият връх на границата между Македония и Албания - Кораб, връх Миджур в Стара планина, връх Вихрен и още много други. От 15 години всяка година участвам в републикански походи. Тази година на гала-вечерта на Златни пясъци по повод 50 години републикански женски поход организаторите ме поканиха като доайен аз да раздам почетните грамоти и това бе огромна чест за мен. Като турист знам, че планината не иска регистрации и легитимации. Докато са ми здрави краката и мога, ще ходя. ТД “Юндола” има съдебна регистрация, членуваме в Българската федерация по туризъм като плащаме членски внос и участваме в събрания, имаме нотариални актове за собствеността. Ние сме си останали в ТД “Юндола” и който иска - да заповяда да стане наш член.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай