Велинград - online - МОСВ спря водата за баните и тепавицата в Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МОСВ спря водата за баните и тепавицата в Чепино
Публикувано 2010-08-24 08:58:48 от темпо

Министерството на околната среда и водите спря топлата минерална вода за двете бани в Чепино и тепавицата. На 20 август Басейнова дирекция - Пловдив пусна официално съобщение по случая, което гласи:

“В изпълнение на заповед на министъра на околната среда и водите експерти на Басейнова дирекция - Пловдив преустановиха нерегламентирано водоползване на минерална вода от находище “Чепино” - Велинград.
Като компетентен орган по Закона за водите, представители на Басейнова дирекция - Източнобеломорски район и Община Велинград извършиха проверка на водовземните съоръжения в находище за минерална вода публична държавна собственост “Велинград-Чепино” и водопроводните отклонения общинска собственост, отвеждащи водата от находището. При проверката е установено постъпване на минерална вода в две водопроводни отклонения, от които няма предоставено правно основание за водовземане.
Съответните водопроводни отклонения доставят минерална вода за нуждите на двете бани в кв. “Чепино”, стопанисвани от “Мавекс” ООД и обект тепавица, стопанисван от ЕТ “Радеил - Деян Димов” - Велинград. Фирмите нямат правно основание за водовземане на минерална вода публична държавна собственост.
На 17.08.2010 г. Басейнова дирекция - Пловдив извърши последваща проверка в находище “Велинград-Чепино” с представители на Община Велинград и Районно полицейско управление - Велинград, при която се констатира нарушаване на пломбите на Басейнова дирекция и реализирано подаване на минерална вода по въпросните трасета.
Същия ден подаването на минерална вода по трасетата отново беше преустановено, като бяха предприети допълнителни мерки за ограничаване достъпа до крана за регулиране на водата.” От Басейнова дирекция - Пловдив напомнят, че гражданите могат да сигнализират за нарушения на Закона за водите на тел. 032/62 15 52.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола