Велинград - online - 16 съветници отмениха решението за залата в Покрития басейн 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

16 съветници отмениха решението за залата в Покрития басейн
Публикувано 2010-08-24 09:15:50 от темпо

Сагата около решението, с което Общински съвет - Велинград обяви конкурс за отдаване под наем на залата в Покрития плувен басейн, приключи. На 20 август с 16 гласа “за” съветниците отмениха решението, върнато за преразглеждане от кмета Иван Лебанов и областния управител Дончо Баксанов.

Обстановката в залата бе много точен показател за възникналите обществени настроения: активно присъстваха привърженици както на двата плувни клуба “Чепинец” и “Белмекен”, така и на кандидатстващия за залата нов спортен клуб “Флекс 04”. Състоя се очакваният сблъсък на мнения, който преди това се случи и на страниците на вестник “Темпо”.
От името на плувните клубове треньорката Любов Доксинова прочете писмо от Българска федерация Плувни спортове. Федерацията е категорична, че даването на изградената от ПК “Чепинец” зала за сухи тренировки по плуване под наем за фитнес-зала, е драстично посегателство срещу един уникален спортен обект като Покрития плувен басейн във Велинград. Решението е подготвено “на тъмно”, без да се потърси становището на плувните клубове и специалистите от федерацията и спортното министерство.
Противоположната теза разви съветникът Лазар Белев, който показа снимки на залата - според него в нея не могат да се водят тренировки, защото оборудването е “от Междусъюзническата война”. Той отново обвини плувните клубове, че ползват общинска собственост незаконно и затова е сезирал Прокуратурата да се види с колко е ощетена общината. Г-н Белев се закани на следваща сесия да поиска разтрогване на договорите между общината и плувните клубове.
Позицията на Л. Белев бе подкрепена от Александър Гагов, Борис Голомехов и Екатерина Каферинова, като и тримата призоваха да няма война между различните спортни клубове.
Адмирираме хората, които искат да правят спорт, отговори треньорът Велко Клешков. Той подчерта, че статията на Лазар Белев в предишния брой на в. “Темпо” е пълна с клевети. Плувните клубове настояват да се проучи опита на посочените от г-н Белев общини Сандански и Пловдив, за да се види, че там спортните клубове ползват базата безплатно, а в Сандански получават и таксите от басейна и затова в момента са най-добрият плувен клуб в България. Община Велинград не трябва да лиши плувните клубове от залата на Покрития басейн, още повече, че тя е построена с доброволен труд на плувци и треньори и с техни средства, призова Велко Клешков.
При двете ясно очертани противоположни позиции компромисно решение от името на БСП предложи съветникът Тома Пачалов. Той се обърна към съветниците с думите, че отговорността да се стигне до такова противопоставяне е тяхна и че ако са били взети навреме решения за приоритетите на общината в областта на спорта, нямаше да се стигне дотук. Решението беше вкарано много бързо, влезе в дневен ред при положение, че на Оперативното бюро отсъстваха много от съветниците, не се проучиха допълнителните обстоятелства, не се дискутира в комисиите. “Сега е правилно да отменим това решение, а впоследствие да търсим други възможности за развитие на спортния клуб “Флекс 04”, предложи Т. Пачалов.
16 съветници от ДПС, БСП, БЗНС и ЗНС гласуваха за отмяна на спорното решение. Против се обявиха само четирима - Ал. Гагов, Л. Белев и колегите му от “Зелена България”. В сесията не участва нито един съветник от ГЕРБ и позицията на партията остана неясна.
Така тази сага засега приключи, но многобройните проблеми на спорта и спортната база във Велинград остават и е само въпрос на време кога ще “гръмне” следващият.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води