Велинград - online - Съдът пусна четиримата, обвинени за блудство с непълнолетен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съдът пусна четиримата, обвинени за блудство с непълнолетен
Публикувано 2010-08-31 09:09:31 от темпо

На 24 август в Окръжен съд - Пазарджик бе гледана мярката за неотклонение срещу четиримата, обвинени за блудство с непълнолетен на 15 август в къща за гости във Велинград. По случая, за който в. “Темпо” разказа в предишния брой, Районен съд - Велинград определи парична гаранция от 500 лева за двама от обвинените и пусна без мярка за неотклонение другите двама. Определението бе протестирано пред Окръжния съд от прокурора от Районна прокуратура - Велинград Асен Палавеев. Втората съдебна инстанция потвърди решението на първата, считайки, че не съществува опасност да се укрият, да извършат други престъпления или да окажат натиск върху свидетелите.
Така четиримата излязоха на свобода, но привлечени като обвиняеми по чл. 158, ал. 1 от Наказателния кодекс - според закона който по какъвто и да е начин набира или принуждава непълнолетни към полови сношения, блудствени действия и други подобни се наказва с лишаване от свобода до 6 години.
Скандалът набра нова сила на 26 август, когато столични вестници огласиха имената на обвинените и разкриха, че и четиримата са научни работници: Николай Петров работи като молекулярен вирусолог, Мария Стоянова е докторант в Института за защита на растенията, Андон Тошев е главен асистент в Медицинския университет - София, а велинградчанинът Васил Ковачев работи в Националната служба за съвети в земеделието в столицата. Цитиран бе и министърът на земеделието Мирослав Найденов, че ако се докаже вината им, те ще бъдат уволнени от постовете си.
Последва реакция и от страна на познати и близки на Васил Ковачев, които поискаха засега да не огласяваме имената им, но да се знае и тяхната позиция. “Васко не близва алкохол, не пуши, не може и да става дума за наркотици”, твърдят велинградчани, които го познават. Те смятат, че скандалът е скалъпен и са възмутени от вдигнатия по медиите шум, защото всеки е невинен до доказване на противното. Фактът, че два съдебни състава пускат обвиняемите и то с минимална парична гаранция от 500 лева, според тях говори, че липсват достатъчно доказателства за приписваната на четиримата вина.
Разследващите органи имат 2 месеца, за да докажат вината и да внесат делото в съдебна зала. Вестник “Темпо” ще продължи да следи случая.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води