Велинград - online - Общината дава гратисен период за 5-годишните 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината дава гратисен период за 5-годишните
Публикувано 2010-08-31 09:13:28 от темпо

На 1 септември лятната ваканция свършва за детските градини в община Велинград. Най-обсъжданата тема за учители и родители това лято бе изискването предуичилщната подготовка на децата да започва задължително от 5-годишна възраст. Дали това ще се случи в нашата община? Община Велинград ще използва едногодишния гратисен период, който Министерството на образованието даде за обучение в предуичилищни групи на 5-годишните. Това научихме от заместник-кмета по хуманитарната дейност Георги Янчев.

Основна пречка е изискването на МОНМ 5-годишните деца да бъдат обхванати стопроцентово. Това е трудна задача за децата от ромските махали Анезица и Асфалтова база във Велинград, голяма част от които не посещават редовно учебните занятия в началния и средния курс. Друга причина е, че в условията на криза сега не във всички населени места от общината могат да се осигури нужната материална база. Така че за учебната 2010/2011 година намеренията на образователното министерство за обхващането на 5-годишните в предучилищни групи остават пожелателни, но не и задължителни.
Г-н Янчев каза още, че училищата в общината изчакват разпоредбите на министерството във връзка с въвеждането на другата новост за предстоящата учебна година - целодневно обучение в първи клас. Учебните заведения все още не са заявили категорично дали ще предложат такова обучение или не, тъй като не са напълно ясни финансовите условия. Някои от училищата имат желание и готовност да осигурят храна и стая за почивка на първолаците, но повече яснота ще има преди началото на учебната година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай