Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.08.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.08.10
Публикувано 2010-08-31 09:17:57 от темпо

ПОЖАР Пожарникари и горски служители спасиха от изгаряне 50 дка иглолистна гора в местността Чамова могила край Велинград. На 26 август около 14 часа в горския масив до конна база е възникнал пожар. Огнеборците са гасили няколко часа младата борова гора, но са успели да спрат разпространението на стихията. Причините за лумването на огъня са в процес на изясняване.


ПАРКОВЕ На 25 август сдружение “Еко Велинград” започна проекта за реконструкция и облагородяване на парковете във Велинград. Началото бе сложено в парка на “Клептуза” с демонтаж на настилката и подготовка за полагане на кабели и изграждане на нови алеи. Проектът предвижда рехабилитация на общо 95 000 кв.м зелени площи и 3 900 кв.м пешеходни направления и е на обща стойност 7.4 милиона лева.

СЪЕДИНЕНИЕ По финансови причини тази година за отбелязването на празника на Съединението общината не е предвидила в програмата концерти и други изяви. В понеделник, 6 септември, пред сградата на Общинска администрация ще бъдат издигнати знамената на България и ЕС и ще прозвучи националният химн.

АДМИНИСТРАЦИЯ Част от служителите в община Велинград вече са на 4-часов работен ден. Това е един от начините да се правят икономии, за да се “върже” бюджета.

ПОМОЩИ В дирекция “Социално подпомагане” продължава приемът на молби за помощи за пъровкласници. От общо 321 молби в Пазарджишка област 119 са в община Велинград. Помощта е в размер на 150 лева, а молби ще се приемат до 30 септември. Набират се и молби за енергийни помощи, като отново Велинград е с най-голям брой кандидатстващи - 1386, а на второ място в областта е Ракитово със 753 подадени до момента молби.

ПРОКУРОР Главният прокурор Борис Велчев бе забелязан през изтеклата седмица във Велинград. Заедно със семейството си той се разходи из центъра, като се спасяваше от лятната жега със сладолед.

СЪРНИЦА Град Сърница се стяга да празнува на 9 септември. Преди 2 г. се роди идеята през август да се организират местни празници на културата, но сега в условията на криза празненствата ще са по-кратки и ще съвпаднат с Байряма.

ЕТЪРА Исторически музей - Велинград ще участват в тазгодишното издание на Международния панаир на народните занаяти в Етнографския комплекс на открито “Етъра”. От 3 до 6 септември на своя щанд музеят ще рекламира Велинград като място за културен туризъм.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола