Велинград - online - Велинград може да остане без директни автобуси до София и Пловдив 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград може да остане без директни автобуси до София и Пловдив
Публикувано 2010-09-11 10:00:12 от темпо

Министерството на транспорта подготвя изменения в Закона за автомобилните превози, които могат да оставят Велинград без директни линии до София, Пловдив и други големи градове. С измененията ще се въведе нова републиканска пътна схема за директни автобусни превози, която ще обхваща всички областни градове и такива с над 30 000 жители. Схемата ще се определя от транспортното министерство, а допълнителните линии, обслужващи по-малките населени места - от областните управи и общините.

Велинград остава извън минималния брой жители, за които законодателите предвиждат удобствана на директния транспорт. Тоест при приемане на закона, вместо директен автобус София - Велинград, ще пътуваме първо до Пазарджик, а след това ще сменяме автобус до Велинград. Същата ще е и схемата до Пловдив, както и по обратните маршрути. Това ще удължава времето за предвижване минимум с половин час, а и ще създаде куп допълнителни неудобства на пътуващите с обществен транспорт. За живеещите в Ракитово, Сърница или по-малките населени места ситуацията ще се усложни още повече - те ще сменят минимум 3 автобуса.
Законодателят отчита, че са нужни улеснения за пътуване до курортите и затова е предвидил въвеждане на “сезонни линии”. Те ще са до курортни селища по морето, СПА-центрове, туристически забележителности. Времето им на работа ще е в зависимост от нуждите на курорта, се сочи в официалното съобщение на Министерството на транспорта.
Все още обаче липсва конкретика как ще се организират такива “сезонни линии” до курорти като Велинград, който се бори за утвърждаване като целогодишна туристическа дестинация. Има време и за обсъждане на предлаганите изменения в Народното събрание, при което ще е полезно да се отчетат и позициите на засегнатите от планираните промени граждани, бизнес и общини.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води