Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.09.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.09.10
Публикувано 2010-09-11 10:01:22 от темпо

ХЛЯБ Средно с около 20 стотинки поскъпна хлябът в магазинната мрежа във Велинград през изтеклата седмица. Повишението на цената на насъщния в цялата страна не отмина и местните производители на различни видове хлебни изделия.


СЕСИЯ На 31 август Общинският съвет в Ракитово не прие актуализацията на бюджета на общината, както и отчетите за изпълнение на бюджета за първото полугодие и за работата на кмета. Кметицата Емилия Еленкова не присъства на заседанието на местния парламент и това бе посочено от съветници като една от причините за отхвърлянето на точките.

ПРЕБРОЯВАНЕ От 2 до 7 септември Националният статистически институт направи пробно преброяване преди старта на официалното през март догодина. Пазарджишка не бе сред областите, включени в пробното преброяване, а от НСИ отчетоха, че тук интересът сред населението към онлайн-преброяването по интернет е нисък. Най-много коментари предизвика фактът, че НСИ включи в графите за етническа принадлежност “българомохамедани”. Нито една местна политическа формация обаче не излезе с официална позиция.

БСП На 4 септември голяма група социалисти от Велинград се отправи към връх Милеви скали, за да отбележи годишнина от голямата битка през септември 1944 г. Тази година организацията на БСП във Велинград бе домакин на честването. Слова произнесоха Тома Пачалов - лидер на БСП - Велинград и зам.-председател на областната организация и Борис Кюркчиев, председател на Съюза на ветераните от войните. Участие в програмата взе мъжката фолклорна група към читалище “В. Левски”.

ГОРСКИ Още две горски стопнства получиха разрешение от РИОСВ - Пазарджик да започнат изграждането на противопожарни кули и водоеми. ДГС “Чехльово” ще прави 2 кули и 2 водоема в района на Кръстава, а ДЛС “Чепино” 2 кули и 3 водоема. (Уточнение: В информацията за ДЛС “Селище” в предишния брой по същата тема в заглавието погрешно сме изписали “кранове” вместо “кули”.)

КРАЖБА 35-годишен жител на Сърница стана жертва на обир в Пловдив. От паркирания му на улицата автомобил на 31 август са задигнати лаптоп, лични и служебни документи и мобилен телефон.

АРЕСТ Районният съд осъди на 5 денонощия арест 66-годишния велинградчанин С. Н. През нощта на 31 август, след употреба на алкохол и скандал със сина си, мъжът излязъл на улицата и започнал да троши саксии и да хвърля предмети. При намесата на автопатрула се държал агресивно към полицаите, бутал ги и ги обиждал.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола