Велинград - online - ДОАЙЕНИТЕ СРЕД ВЕТЕРАНИТЕ: Плуването е здраве и удоволствие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ДОАЙЕНИТЕ СРЕД ВЕТЕРАНИТЕ: Плуването е здраве и удоволствие
Публикувано 2010-09-14 08:03:49 от темпо

В едно състезание за ветерани възрастта има значение - колкото повече са годините, толкова повече е опитът, умението, любовта към спорта. Ето какво споделиха за читателите на “Темпо” доайените сред ветераните от страната и от Велинград:

Атанас Морбаджиев, 86 г., Бургас: Започнах да плувам на 8 години и го правя цял живот. Плувам за удоволствие и ще се явявам на състезания като това, докато мога. Плуването ми помогна да стигна до тази възраст и съм убеден, че спортът е здраве.
Анка Найденова, 77 г., Русе: Плуването е много хубав спорт. Завършила съм специалност “Плуване” във ВИФ, дълги години съм била преподавател, сега се занимавам с деца, а преди цели 57 години съм била в българския национален отбор по плуване. Всеки Божи ден плувам и така поддържам формата си. Не се предавам - предаде ли се човек на духовно ниво, на физическо умира моментално.
Велко Боянов, 65 г., Велинград: Плувам от 11 годишен, започнах тук, на Плажа в лъджене. Първи треньор ми беше Антон Митров, който тогава започваше. Цял живот в свободното си време плувам, а съм и инструктор по водно спасяване. Велинград има една от най-добрите плувни школи в българия, но не се полагат достатъчно грижи за базата и за басейните. Пожелавам да се повиши и плувната култура на населението.
Васил Велков, 65 г., Велинград: Плувам от 1952 г., когато съм бил на 7 години. В началото треньори ни бяха учителите по физическо възпитание като Борлислав и Любомир Гугалови. След това Антон Митров се върна от ЦСКА и започнахме да тренираме с него, но новата методика дойде след нашето поколение. Бяха гладни години и с плуването ми е свързан споменът как преди състезание ни дадоха купони за храна. Даже още помня менюто: таратор, тиквички с ориз и малеби със сироп. Сега плувам за здраве и удоволствие - всеки ден по 1000 метра.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води