Велинград - online - Плувците ветерани поставиха рекорд по масовост във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Плувците ветерани поставиха рекорд по масовост във Велинград
Публикувано 2010-09-14 08:10:42 от темпо

33-тото държавно първенство за плувци ветерани записа рекорд по масовост: на Централния минерален плаж във Велинград на 11 и 12 септември плуваха над 400 състезатели от 18 плувни клуба. Като истински ветерани, калени в много спортни битки, плувците не се уплашиха от лошите атмосферни условия, за което помогна и отличната организация, създадена от домакините - ПК “Чепинец” и ПК “Белмекен”.
Състезанието се организира от Българска федерация Плувни спортове и от Българска федерация Ветерани спортисти и бе открито на 11 септември от зам.-кметът на община Велинград Валентина Цветанова. На 12 септември в награждаването на победителите се включи и кметът Иван Лебанов, който получи плакет за заслуги от федерацията на ветераните спортисти.
През двата състезателни дни ветераните мериха сили в 11 възрастови групи от 30 до над 80 години. Специални награди получиха най-възрастният сред мъжете - Атанас Морбаджиев, роден през 1925 г., състезател от ПК “Черноморец” Бургас и сред жените - родената през 1933 г. Анка Найденова от ПК “Ирис” Русе.
Плувната школа на Велинград бе представена от 23 мъже и 6 жени ветерани. Герой на състезанието стана Петко Главинов, който спечели шампионски титли на 50 м гръб и 50 м бътерфлай и сребърен медал на 50 м кроул в VI възрастова група. Златни медали завоюваха Велчо Клешко на 50 м св. стил в V възрастова група и специално пристигналият от Англия Иван Златев на 50 м кроул в IV група. Владислав Калоферов се класира трети на 50 м бруст. При жените Йорданка Пенина взе вицешампионска титла на 50 м бруст и бронзово отличие на 50 м бътерфлай, а Лилия Лазарова спечели среброто на 50 м св. стил. Доайени на велинградската група бяха съучениците, родени през 1945 г., Велко Боянов и Васил Велков.
Велинградските плувци ветерани се представиха отлично и в щафетните дисциплини. За сребърна позиция се пребориха Димка Милушева, Величка Божкова, Йорданка Пенина и Любов Доксинова в смесената щафета при жените. В смесената щафета мъжете в състав Емил Лазаров, Сашо Цинцев, Петко Главинов, Иван Златев спечелиха бронзовите отличия. В щафетаха 4х50 м св. стил на четвърто място се класираха Велчо Клешков, Емил Лазаров, Кирил Крайнов и Иван Златев.
В крайното отборно класиране при жените ветерани на първите места се наредиха 1. Черноморец-Бургас, 2. Ирис-Русе, 3. Левски-София, а Чепинец-Велинград на девето място. При мъжете: 1.Черноморец, 2.Ирис, 3.Левски и на пето място Чепинец. Същото е и подреждането в комплексното класиране като доказателство, че плувната школа на Велинград не е отстъпила от призовите си позиции.
Извън титлите, медалите и класиранията, важна е и оценката за състезанието, дадена от присъстващите около басейна стотици любители на плуването. Иван Цанов, генерален секретар на Асоциацията на българските плувци, каза, че е приятно впечатлен от изключителната масовост, организацията и старанието на домакините, участието на кмета на общината. “От 15 г. участвам в такива шампионати и не си спомнят да са се включвали толкова много хора и отбори”, каза И. Цанов. “Истински празник, прекрасна реклама за Велинград”, бе оценката на Анна Маргова, която бе на състезанието като медицинско лице и не скри радостта си, че вижда толкова хора и толкова хубаво състезание на Плажа.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай