Велинград - online - В петия Ротари-маратон: 55 мъже и жени пробягаха 46 км около язовир “Батак” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

В петия Ротари-маратон: 55 мъже и жени пробягаха 46 км около язовир “Батак”
Публикувано 2010-09-28 10:32:43 от темпо

210 любители на маратонското бягане отбелязаха Деня на независимостта 22 септември с участие в петия поред Ротари-маратон - обиколка на язовир “Батак”. Идеята, обединила за юбилеен пети път Ротари клубовете “Пазарджик”, “Велинград”, “Панагюрище” и “Пазарджик-Бесапара”, и тази година привлече голям брой последователи.
В основата на Ротари-маратона е желанието да се пропагандира здравословния начин на живот, движението, контактите между хората и природата.
В чудесния септемврийски ден маратонците стартираха от хотел “Панорама” на Цигов чарк, отправяйки се по избраната от всеки дистанция: 5 км, 10 км, 22 км и 46 км. Предизвикателството да пробягат целия маршрут от 46 км (голяма част от него е в гориста пресечена местност) тази година поеха рекорден брой участници. Финала на 46 км пресякоха 45 мъже и 10 жени. Победителите и герои на тазгодишния Ротари-маратон са Николай Атанасов с време 3.04.00 ч. (само 2 минути над рекорда на обиколката на яз. “Батак”, поставен от Иван Караянев през 2008 г.), следван от Величко Ангелов и Димитър Давидков при мъжете; Галя Кръстева и Йорданка Стойчева, които финишираха едновременно за 4.07.02 ч. и Кристина Георгиева. Сред пробягалите най-дългата дистанция имаше и представители на Велинград - Асен Манушев и Ракитово - Петър Петров.
Наше участие записахме и в другите дистанции: представителите на Ротари-клуб “Велинград” Асен Попов и Бранко Манушев пробягаха съответно 22 км и 10 км. Също на 10 км финишира Елисавета Манушева, с което маратонското “трио” на фамилията доказа висока спортна класа.
Забележително първо участие в Ротари-маратона записаха момичетата от велинградския СК “Атлас” с треньор Тодор Гълев. В 5-километровата дистанция те окупираха първите четири места, изпреварвайки убедително най-масовата група участници: Васка Благова и Белослава Неделчева завършиха заедно с време 26 мин., следвани на минута от другата “двойка” на “Атлас” Спасимира Корунова и Цветелина Павлова.
И тази година в Ротари-маратона се включиха момчетата от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово. Участваха 21 ученици, като 14 от тях покориха 22-километровия маршрут. Тук заслужава адмирации изключителното постижение на Стоян Мирчев, който участва за първи път, но се класира втори на 22 км, при това без никакви тренировки. Успеше дебют направи и 13-годишният Николай Бацков. По традиция в маратона взеха участие и двама преподаватели от ВУИ “А. Узунов”: Свилен Топчиев, който пробяга 10 км и Петър Петров, който отново премина през тежкото изпитание на 46 км.
Организаторите от четирите Ротари-клуба наградиха победителите в отделните дистанции с купи, медали и грамоти. За публиката бе осигурена зрелищна демонстрация и участие в стрелба с лък. Генерален спонсор на маратона бе “Тойота-Тиксим”, а за здравето на участниците се погрижиха медиците от пазарджишката болница “Света Екатерина”.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води