Велинград - online - Големият интерес към “Лепеница” - предизвикателство пред туристическия бранш и о 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Големият интерес към “Лепеница” - предизвикателство пред туристическия бранш и о
Публикувано 2010-09-28 10:43:30 от темпо

Месечната среща на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите на 23 септември бе посветена на новооткритата пещера “Лепеница”, която вече предизвика сериозен интерес сред туристите.
От името на кмета на Община Ракитово Емилия Еленкова благодарности за подкрепата, оказана от сдружението за организиране на официалното откриване, отправи Пресияна Гаджева.
Тя подчерта, че са направени само първите стъпки и предстои още много работа за превръщането на пещерата в туристически обект и на Ракитово в център за алтернативен туризъм.
“В Ракитово много добре разбираме смисъла на това една малка община като нашата да е разположена до силен туристически център като Велинград”, допълни Свилен Топчиев - председател на сдружение “Суткя”, което преди време сложи началото на иницитивата за възраждане на пещерния туризъм. Според г-н Топчиев няма място за конкуренция, а за допълване, така че Чепинското корито да предложи цялата палитра от туристически услуги. Той изброи поредица от малко известни, но заслужаващи да бъдат видени обекти около “Лепеница” и предложи идеята в близка суха пещера да бъде създадена уникална чайна, където туристите да могат да прекарат незабравими моменти.
В тази посока - изграждане на съпътстващи туристически обекти ще продължи партньорството между сдружението на хотелиерите, сдружение “Суткя” и общините. Друга обща инициатива е обучението на екскурзоводи, които да могат да покажат пред туристите най-интересното в Чепинския край.
Отчетен бе и фактът, че след откриването на “Лепеница” броят на желаещите да я посетят е много голям, но хората се натъкват на трудности. Спешно трябва на табелите към пещерата да се изпише информация, че в нея може да се влиза само с водачи и да се посочат телефони за връзка. От сдружение “Суткя”, където членуват обучените пещерняци, са решили засега пещерата да бъде отворена за посещения в събота и неделя, а през останалите дни туристите ще могат да влизат след предварителна заявка.
На финала на срещата хотелиерите се запознаха и с проекта за издаване на регионална инциклопедия “Пазарджик и Пазарджишка област”. Бойко Пангеров от книгоиздателска къща “Труд” разказа повече за луксозното издание, което търси рекламодатели и от СПА-столицата Велинград. В знак на подкрепа за проекта заедно с него беше заместник-областната управителка Ваня Минкова.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България