Велинград - online - С “Игра на сляпо” против трафика на хора 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С “Игра на сляпо” против трафика на хора
Публикувано 2010-09-28 10:48:08 от темпо

“Игра на сляпо” е социална игра за тинейджъри, която по своеобразен начин ги запознава с опасното явление “трафик на хора”. “Игра на сляпо” се нарича и проектът на сдружение “ИКАР” - Хасково, в който си партнират неправителствени организации от Ракитово, Димитровград и Кърджали. Финансовата подкрепа осигуряват ФМ на ЕИП (Норвегия, Лихтенщайн и Исландия), а се администрира от ФРСМ и фондация “Екообщност” - България.

В Ракитово партньор по проекта е местното сдружение “Развитие”. В дейностите ще участват ученици от СОУ “Св. Климент Охридски”, ОСОУ “Христо Смирненски” и костандовското ОУ “Неофит Рилски”.
Чрез “Игра на сляпо” рисковите групи, каквито са децата и младите хора, ще се запознаят със ситуациите на трафик на хора и най-вече как да се предпазят от тях. Социалната игра предвижда това да стане чрез творчески театрално-дискусионни клубове, в които да се разиграват ситуации и самите участници да бъдат провокирани да дават положителни решения. Проектът включва общо 1000 младежи на възраст от 15 до 19 години в три средни по големина и със смесено етническо население градове в Южна България.
Във всеки от градовете Ракитово, Кърджали и Димитровград ще бъдат създадени и групи от фотолюбители, които ще отразяват вътрешните етапи в клубовете и ще изготвят материали за финалните фотоизложби и хепънинги.
“Игра на сляпо” си поставя и още една допълнителна цел: да предизвика по-широк обществен коментар на явлението “трафик на хора”. Проблемът наистина е сериозен, не трябва да си затваряме очите пред него и да търсим решения “на сляпо”, а отговорно да работим срещу трафика на хора, който засяга и бъдещето на нацията.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България