Велинград - online - Искат още двама концесионери, за да работи банята в Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Искат още двама концесионери, за да работи банята в Чепино
Публикувано 2010-09-28 11:04:14 от темпо

В проекта за дневен ред на септемврийската сесия фигурираха предложения на кмета на община Велинград за прекратяване на концесионните договори за Кална баня и Чепино баня. Само 5 от 11 съветници гласуваха за включване на точките в дневния ред и така темата, която вълнува изключително много велинградчани, отново няма да бъде обсъждана от местния парламент.

На заседанието на Оперативното бюро на 21 септември присъстваха концесионерите на двете бани - Фидел Беев и Георги Велев. Пред съветниците Георги Велев обясни затварянето на Чепино баня с високата тарифа за минерална вода, което е проблем за всички бани. Определената от държавата тарифа не е събразена със социалната функция на баните, цената на минералната вода е изравнена с тази, която плащат хотелите и СПА центровете. Затова баните са длъжник на Министерството на околната среда и водите и концесионерите настояват за промяна на тарифите, тъй като при сегашния им размер цената на билет за баня трябва да е 10 лева.
За да се излезе от патовата ситуация и банята в Чепино в най-скоро време да бъде отворена, Героги Велев предложи на общината да се промени концесионният договор, като наред с концесионера “Мавекс” се включат още две фирми. Така ще може да се кандидатства за ново разрешително за минерална вода пред МОСВ, да се платят досегашните задължения и банята в Чепино да бъде пусната в експлоатация.
Ако общината тръгне на варианта с прекратяване на концесията, Георги Велев недвусмислено заяви, че веднага ще обжалва подобно решение по съдебен път. Съдебните процедури ще се точат поне 2 години, през които Чепино остава без баня, а от “Мавекс” ще претендират за направените дотук инвестиции.
В негова подкрепа Александър Гагов предупреди съветниците, че в Чепино ще има бунт, ако не пуснат банята и че сега не е важно кой е крив и кой е прав, а банята да започне да работи.
Друг вариант предложи Тома Пачалов: концесионерите да се съгласят концесиите да се прекратят по взаимно съгласие. Видимо Ф. Беев и Г. Велев не прегърнаха подобна идея. След като точките не станаха част от дневния ред, темата за Кална и Чепино баня остава да виси във въздуха. А че са нужни спешни решения - по това спор няма, но явно управляващите общината още не могат или не искат да ги намерят.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай