Велинград - online - Литературният кръг се разширява и твори 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Литературният кръг се разширява и твори
Публикувано 2010-10-05 08:35:39 от темпо

На 1 октомври - деня на поезията и музиката, преди 6 години група велинградски творци създадоха Литературен кръг “Свободна мисъл”. През тези години Литературният кръг достойно защитаваше “свободната мисъл” и желания на творците, които от няколкото основатели - Мария Табакова, Стойна Стоянова, Цветка Спасова, Боряна Стаева, Пейчо Христов, Галя Матева и Петър Пещерски вече са повече от двадесет. Особена гордост за творците са младите, които свързват имената си и израстват творчески с Литературен кръг “Свободна мисъл” - Боян Захов, Петя Палигорова, Петя Норова, Весела Апостолова, Джоана, Мария Стойкова, Цветелина Бояджиева...

И тази година на 1 октомври в залата на Градската художествена галерия звучеше музика, а младите творци на красивото слово по традиция посрещаха своите гости с красиви картички, отново нарисувани с любов от Йорданка Бурдина и носещи посланията в стихове.
Изпълнилите залата верни почитатели на творците от Литературен кръг “Свободна мисъл” чуха и аплодираха новите, написани през последната година творби на поетите.
Аплодисменти получиха за чудесното си изпълнение на “Наше село” по идеи на Чудомир и младите артисти от Театралния състав към Общинския детски комплекс с художествен ръководител Ваня Дебелушина.
За изминалите 6 години някои от създателите на Литературен кръг “Свободна мисъл” споделиха:
Доайенът Боряна Стаева: “Литературният кръг го започнаха 6 човека, различни по възраст, професия и образование, но обединени от поезията.После дойдоха нашата гордост и радост - децата, някои от тях вече са студенти. Днес сме повече от 20, а последният редовен член на кръга е Христо Томов.”
Йорданка Бурдина: “Вълнувам се и се радвам, че за тези 6 години членовете на Литературния кръг вече имаме много почитатели, някои успяха да издадат стихосбирки, а имаме издаден и поетичен сборник.”
Цветка Спасова: “Изпитвам силно вълнение, все пак 6 години си е много време. Искам да благодаря на Литературния кръг, защото ми даде много и най-вече, защото ми помогна черупката в мен да се разчупи.
Хумористът Пейчо Пеев: “Пейчо се чувства като първолак на 6 години. Младостта го е завладяла отвсякъде и не чувства, че навършва 50 години.”
Стойна Стоянова: “Независимо от всички перипетии, през които минава кръгът, той си остава и разширява своята дейност. Ние сме уверени, че ще се справим с предизвикателствата на времето и Литературен кръг “Свободна мисъл” ще продължава да се разширява и твори.”
Поздравявам всички с празника!
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България