Велинград - online - ПРЯКА РЕЧ: На народа трябва да се дава отчет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПРЯКА РЕЧ: На народа трябва да се дава отчет
Публикувано 2010-10-05 08:44:05 от темпо

На оперативното бюро за подготовката на сесията на 30 септември 2010 г. общинските съветници отхвърлиха проекто-решенията за прекратяване на концесиите за Кална и Чепино баня. За влизането им в дневен ред гласуваха само Т. Пачалов, В. Бозев, В. Колчагова, Л. Белев и Ж. Чешмеджиев. Само те в случая не са забравили, че са избрани от хората за защита на интересите им.

Сесията на 30 септември показа за сетен път, че икономически интереси на определен кръг стоят над останалите! Залата беше взривена от недоволството на присъстващите граждани.
По т. 2 от дневния ред ИК “Да поработим за Велинград” зададе въпрос: “Защо не е изпълнено решението на Общински съвет от януари 2009 г. за проверка на концесиите от специално създадена комисия, която трябваше да докладва през февруари 2009 г.?”. Думата ми бе отнета, възмущението нарастна и велинградчани напуснаха залата, силно недоволни от оотношението и демонстрираното чувство на превъзходство.
Опитахме се да зададем и въпрос защо не се спазва Етичният кодекс и председателят на Общинския съвет М. Джамбаз не реагира след обидните квалификации на Ал. Гагов към кмета на общината. Неморално, неетично и възмутително е зам.-председател на Общинския съвет да обижда кмета, при това - на сесия.
Тъй като не получихме отговори в залата, нека се отговори публично: колко решения на Общинския съвет отлежават в съдилищата; колко излишни средства са дадени, защото при вземане на решения не се четат закони и подзаконови актове; потърсена ли е отговорност на подготвилите незаконосъобразни решения при наличие на толкова юристи в ОА и ОС?
Да кажем нещо и за концесиите на баните, които не са само за къпане, а са балнеолечебници и паметници на културата. Кална баня не работи, а Чепинските бани са спрени не само защото водата не е плащана, а и защото няма разрешително за ползване на топла вода - това пише в отговор на наше запитване директорът на Басейнова дирекция Атанаска Тунтова.
Че е имало политически чадър - имало е! Че е имало икономически интереси - имало е! Че на народа трябва да се дава отчет - трябва! Че велинградчани са прекалено търпеливи - знаем! Но че трябва да защитим правата си в този град и община - трябва!
София Ключкова, ИК “Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България